Lijepa mažoret priča iz gradića na Bregavi: Prvo natjecanje – odmah medalja!

Na nedavno održanom 13. državnom prvenstvu mažoretkinja u Čapljini prvi nastup na službenom natjecanju upisale su Mažoretkinje grada Stoca, a debitantski nastup ostat će im u odličnoj sjećanju jer su se kadetkinje u formaciji štap okitile brončanom medaljom i tako osigurale nastup na Europskom prvenstvu.

Voditeljica stolačkih mažoretkinja, Ivana Marić, kaže kako im je izuzetno drago što su mogle pokazati da se u vrlo kratkom razdoblju trud i volja isplati.

”Najveća medalja nam je priznanje i iskrene pružene ruke od konkurencijskih timova koje su nam srdačno čestitale na do sada odrađenom poslu. Znači, cure koje djeluju samo godinu dana, su stale rame uz rame konkurenciji koje svojim štapom barataju po desetke godina više od nas. Ja kao predsjednik, trener i koreograf Stolačkih mažoretkinja mogu reći da sam ponosna do neba na svoje cure i da ovim tempom možemo puno toga. Jesmo mala općina, ali naše su ambicije puno veće”, rekla je za portal Jabuka.tv voditeljica stolačkih mažoretkinja Ivana Marić.

Osim zahvale na zalaganju djevojkama, Marić se zahvalila njihovim roditeljima i sponzorima koji su im pomogli da dođu do ovog sjajnog uspjeha. Posebnu zahvalu uputila je predsjednici Saveza mažoretkinja Federacije BiH Mariji Topić Ramljak zbog podrške u radu od samog osnutka mažoretkinja u gradiću na Bregavi.

”Ukoliko dobijemo financijsku podršku, naše kadetkinje će ‘napasti’ Europu. Prvenstvo će se održati u francuskom gradu Albiu od 27. do 30. kolovoza, a mi ćemo se do tada dobro spremiti,” dodala je Marić.

Mažoretkinje Stoca, za nagradu za dobar uspjeh u ovoj godini, 28. lipnja odlaze u Makedoniju na Ohridski festival gdje će boraviti pet dana. Krajem godine, točnije u prosincu, čeka ih nova mini-turneja u Sloveniji.

(www.jabuka.tv | Danijela Mandić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.