Lijepa gesta na Pecari: Pljesak i donacija za osobe s Down sindromom

21. ožujak poznat je kao Svjetski dan osoba s Down sindromom, a u ponedjeljak je obilježen i na početku turnira ABA 2 lige u Širokom Brijegu.

Tom prilikom udružili su se NLB d.d. Sarajevo i ABA liga koji su u ponedjeljak donirali 5.000 eura Rehabilitacijskom centru Marija naša nada iz Širokog Brijega.

U ponedjeljak su na rasporedu tri utakmice, a svi igrači će u čast spomenutom danu nositi čarape u raznim bojama.

Osobe s Down sindromom i djelatnici RC Marija Naša Nada bili su posebni gosti na početku turnira, a prije samog početak prve utakmice pozvani su na parket uz pljesak okupljenih.

Veoma smo sretni i ponosni da imamo kompaniju poput NLB grupe u ABA obitelji, koja prepoznaje važnost i daje nam veliku podršku s našim društveno-odgovornim aktivnostima. Želim im se zahvaliti za to i za činjenicu da su od prvog dana ne samo svjesni značajnosti ovakvog projekta, već su se i s nestrpljenjem pridružili njegovoj realizaciji i podržali su ga s donacijom, komentirao je zajedničku aktivnost sportski direktor ABA Lige j.t.d. Milija Vojinović.

Ova regija je naš dom i osim što se brinemo o financijskim potrebama naših klijenta, brinemo i o kvalitetu života u regiji u kojem živimo i radimo. Želimo stvarati, unaprjeđivati i povezivati regiju punu prilika. Izuzetna mi je čast da je NLB Banka Sarajevo dio jedne ovakve društveno-odgovorne inicijative. Suradnjom s ABA Ligom j.t.d., pokazujemo da poznajemo strasti i želje regije pune prilika, te da govorimo istim jezikom i kulturom. Mi smo članovi istog tima, gradimo jednu čvrstu cjelinu, koja omogućava zajedničko djelovanje i to čini pravu vrijednost NLB Grupe, istaknula je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

Svjetski dan osoba s Down sindromom odlučio je obilježiti i NK Široki Brijeg.

Simboličnim oblačenjem različitih čarapa/štucni želimo potaknuti sve ljude u našem društvu da upoznaju svijet osoba s Down sindromom i pruže im podršku i pomoć, objavili su i iz NK Široki Brijeg koji u ponedjeljak igraju utakmicu protiv Slobode.

Danas, na Međunarodni dan osoba s Down sindromom imamo i motiv više

Osim za tri boda i slavlje naših navijača, protiv FK Sloboda Tuzla igramo i za naše prijatelje i njihovu inkluziju u društvu, dodali su.

Ledić: Evo kako ćemo pomoći osobama s Down sindromom

U širokobriješkoj Prvoj OŠ obilježen Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Svjetski je dan osoba s Downovim sindromom

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.