Lijepa gesta: Anonimni dobročinitelj platio dugove “iz teka”

U Visokom je jučer anonimni dobročinitelj uplatio dugovanja kupaca u lokalnim trgovinama.

Kako je za Faktor potvrdio Tarik Uzunalić, vlasnik trgovine Market Centar, koji se nalazi u Gračanici u okolini Visokog, mlada djevojka je parkirala automobil ispred njegove trgovine i tražila vlasnika.

– Kazao sam joj da sam ja vlasnik i pitala me je dajem li robu na ‘veresiju’. Nasmijao sam se i rekao kako kome, što zaista i jeste tako. Potom me je upitala imam li neku teku dužnika, rekao sam da imam, te me je zamolila da saberemo koliko iznose ta dugovanja jer ona želi platiti – kazao je Uzunalić koji je u tom trenutku bio u čudu.

Nakon što su sabrali sve dugove kupaca kojima je vlasnik proizvode davao na “veresiju” ispostavilo se da se radio o nekoliko tisuća maraka.

– Neki dugovi su bili stari i nekoliko godina. Mislio sam da će razmisliti i odlučiti hoće li platiti, ali izvadila je kovertu i platila cijeli iznos. Kazala je da donator tih sredstava želi ostati anoniman i da želi pomoći lokalnom stanovništvu – pojašnjava vlasnik trgovine Uzunalić.

Kasnije je, ističe, čuo da je djevojka obišla i druge trgovine u okolini Visokog i platila dugovanja kupaca.

– Uglavnom smo “na teku” davali robu našim susjedima i okolnom stanovništvu koje je u težoj materijalnoj situaciji. Na ovaj način pokušavam im izaći ususret jer je teška financijska situacija i ljudima nije lako – zaključio je Uzunalić, piše Faktor.

A jutros je na vratima njegove trgovine osvanuo natpis da svi koji su dugovali novac više ne duguju jer je sve uplatio anonimni donator.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.