Liječnik upozorava: Nikada ne spavajte ovako s bebom

Nema ljepšeg osjećaja od onoga kada vam dijete spava na prsima, a u to su se uvjerili brojni roditelji.

No, jedan otac, po struci liječnik, upozorava kako takvo spavanje može završiti velikom tragedijom kakva se dogodila njemu. Dr. Sam Hanke ispričao je svoje iskustvo i upozorio roditelje da ne ostavljaju bebe da im spavaju na prsima. On je 2010. godine ležao na kauču sa svojim malenim sinom Charliejem koji mu je zaspao na prsima.

Nekoliko minuta kasnije zaspao je i sam otac, a kada se probudio dogodilo se ono što je najveći strah svakoga roditelja. Maleni Charlie je preminuo.

Dječak je preminuo zbog sindroma iznenadne smrti dojenčeta, a dr. Hanke i njegova supruga su nakon smrti bebe pokrenuli fondaciju koja educira roditelje o najsigurnijem spavanju beba. Oni ističu kako puno beba umre tijekom spavanja s roditeljima, prenosi Večernji List. Često se dogodi kako beba padne s prsa roditelja ili ako spava s njima u krevetu, roditelji je uguše tijekom sna, a da toga nisu niti svjesni.

Fondacija apelira na roditelje da uvijek svoje bebe stavljaju spavati u dječji krevetić ili kolijevku bez obzira radi li se o dnevnom ili noćnom spavanju te da nikada ne spavaju sa svojim bebama na krevetu koji je predviđen za samo jednu osobu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.