Liječnik u Sloveniji zaražen koronavirusom, bio u kontaktu s preko 100 osoba

Potvrđen je osmi slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji, a riječ je o liječniku iz Doma zdravlja u gradu Metlika. On je prije nekoliko dana putovao kroz Italiju do Slovenije.

Kako piše slovenski 24ur, zaraženi je hospitaliziran u bolnici za Infektivne bolesti u Ljubljani i njegovo stanje je trenutno stabilno.

Naknadno se saznalo kako je zaraženi doktor u problematičnom vremenu bio u kontaktu i s 12 korisnika Doma za starije osobe Metlika, gdje je također radio, te jednom sestrom i socijalnim radnikom.

Zaraženi je po povratku u Sloveniju radio tri dana u bolnici s pacijentima, ali njegovi simptomi su se tek danas pojavili. Jučer se počeo osjećati loše, ali kada je pokazao znakove bolesti ostao je kući, pozvao osobnog doktora i otišao na testiranje te je rezultate dočekao kod kuće. Nakon saznanja da je pozitivan prevezen je u bolnicu.

Ministar zdravstva u Sloveniji Ales Saber izjavio je kako se sada radi na pronalasku osoba s kojima je doktor bio u kontaktu, uključujući najmanje 40 pacijenata i 54 zaposlenika u Domu zdravlja.

Najnoviji slučajevi zaraze koronavirusom je najgori scenarij zato što je riječ o zdravstvenim radnicima koji su bili u kontaktu s pacijentima. Pozivam ih da paze na vlastitu sigurnost, poručio je Saber.

Na web stranici Doma zdravlja Metlika objavili su da će biti prihvaćeni samo hitni slučajevi zbog potvrđene infekcije koronavirusom.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.