Lijanovići i ostali: Uloženo 807 materijalnih dokaza obrane za “Farmko”

Na suđenju Jerki Ivankoviću Lijanoviću i još devet optuženih za organizirani kriminal, pranje novca i utaju poreza, obrana je uložila materijalnu dokumentaciju za firmu “Farmko”.

Samir Pipić, koji brani optuženoga Milorada Bahilja, kazao je da se radi o 807 materijalnih dokaza, ali oni nisu prikazivani u sudnici.

“Radi se o rješenjima i zapisnicima Uprave za neizravno oporezivanje, rješenjima Suda BiH da su ulagane žalbe na te akte, stanju bilansa i analitičkim karticama svih partnera””, dodao je Pipić.

Jerka, Slavu i Jozu Ivankovića Lijanovića te Miroslava Čolaka optužnica tereti za pranje novca, a Bahilja, Jozu Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu i Mirka Galića za neplaćanje poreza. Svima je na teret stavljen i organizirani kriminal, a pored njih za neplaćanje poreza se terete firme “Lijanovići”, “Mi-MO”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum”.

Tužitelj Ismet Šuškić rekao je da je obrana uložila mnogo dokaza, ali da se nije izjasnila na koje okolnosti su dokumenti predočeni, kao i da neki od njih izlaze izvan perioda na koji se odnosi optužnica.

Suđenje će biti nastavljeno 24. listopada, javlja Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.