Lijanović odgovorio Sudu: Ovo je politika, nepravda boli više od neimaštine

Nakon što je Sud BiH nepravomoćno osudio Jerka Ivankovića-Lijanovića na 12 godina zatvora zbog organiziranog kriminala, on se oglasio porukom da je presuda izrečena pod političkim pritiskom.

Jako mi je žao da je i Vijeće Suda BiH podleglo političkim utjecajima i pokušalo donijeti osudu za nešto što nisam počinio. Očito se radi o daljem političkom pritisku kako bih ja odustao od političkog angažmana. Put do pravde i istine je dug i težak, ali vjerujem da će biti dostižan i da ovakve presude temeljenje na političkom utjecaju će biti poništene na višim sudskim razinama, kazao je.

Poručio je da neće odustati te da će se boriti za istinu do kraja.

Ono što čovjeka nekada više boli i od neimaštine je nepravda. Godine 2014., samo dva dana prije početka predizborne kampanje, su me priveli i uklonili iz političkog procesa kao predsjednika izbornoga stožera Narodne stranke Radom za boljitak, a na slobodu me pustili samo dva dana nakon završenih izbora i prebrojavanja glasova, čime je očito da se sve vrijeme do danas radi o politički montiranom procesu, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, lider Narodne stranke Radom za boljitak.

Podsjetimo, u Sudu BiH jutros je izrečena prvostupanjska presuda u predmetu protiv Jerka, Slave i Joze Ivankovića Lijanovića i drugih osoba optuženih za organizirani kriminal, pranje novca, utaju poreza, neplaćanje poreza te krivotvorenje ili uništavanje poslovnih knjiga i isprava.

Jerko Ivanković Lijanović osuđen na 12 godina zatvora

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.