Lijanović na sudu: Unaprijedio sam poljoprivredu, borio sam se s prirodnim nesrećama

Pred Županijskim sudom u Tuzli u četvrtak je počelo suđenje Jerki Ivankoviću Lijanoviću, bivšem zamjeniku federalnog premijera i ministru poljoprivrede i njegovom savjetniku Stipi Šakiću. Oni su optuženi za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, nezakonitosti tijekom dodjele poljoprivrednih poticaja, zlouporabu položaja i korupciju.

Opsežnu optužnicu od 12 točka Jerko Ivanković Lijanović saslušao je mirno. On je optužen da je oštetio federalni proračun za više od 817 tisuća maraka. I to na način da je uvjetovao poljoprivrednike u Federaciji da pola poticaja moraju davati njegovoj kriminalnoj grupi.

I pored brojnih materijalnih dokaza i velikog broja svjedoka Tužiteljstva, među kojima su i članovi Lijanovićeve kriminalne skupine koji su priznali krivicu, Jerko Ivanković Lijanović, bivši zamjenik federalnog premijera i ministar poljoprivrede tvrdi da nije oštetio proračun Federacije, izvijestila je Federalna televizija.

”Unaprijedio sam poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, te sam se borio s prirodnim nesrećama koje su se dogodile u mom mandatu, enormne sniježne padaline 2012. i enormne poplave 2014. godine,” kazao je Lijanović u sudnici Županijskog suda u Tuzli.

Inače, u ovom predmetu pravosnažno su osuđenja tri dužnosnika i člana Narodne stranke Radom za Boljitak. Priznanjem krivice i nagodbom s Tužiteljstvom, Edin Ajanović, bivši županijski ministar poljoprivrede osuđen je na godinu dana zatvora, dok su na dvije i pol godine zatvora osuđeni županijski zastupnik Mersed Šerifović i bivši Lijanovićev savjetnik Suad Čamdžić. Suđenje Lijanovićevoj kriminalnoj skupini nastavljeno je u petak izvođenjem svjedoka Tužiteljstva.

(www.jabuka.tv)


39 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.