Lijanović: Moji radnici ne prosvjeduju jer ja nemam zaposlenih

Dopremijer Federacije BiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović izjavio je danas u Mostaru kako društvo “Lijanovići” već duži niz godina uopće nema uposlenika tako da su napisi pojedinih medija kako Lijanovićevi zaposlenici prosvjeduju “potpuna neistina i laž”.

Naime, u pojedinim medijima pojavila se informacija kako su radnici tvrtke “Laktat” d.o.o Posušje blokirali prilaz toj tvrtki na Bišću polju kraj Mostara jer, kako je navedeno, strahuju da Lijanovićevi radnici ne odvuku strojeve i materijal. Radnicima tvrtke “Laktat” navodno nije isplaćeno 13 plaća te im nije uvezan radni staž.

Očito su ti ljudi instruirani od određene političke konkurencije, koja pokušava u javnost iznijeti neke dezinformacije, ali situacija je takva da su na Bišću polju prostori društva “Velmos” d.d. Mostar i kod njih je u najmu društvo “Laktat “d.o.o. Posušje, što znači da to nema nikakvih dodirnih točaka s dopremijerom Lijanovićem”, prokomentirao je Ivanković – Lijanović.

Lijanović ističe kako društvo “Laktat” d.o.o. Posušje ne posluje na Bišću polju jer ne može servisirati svoje obveze zbog, kako je naveo, lošeg postupanja institucija države prema gospodarstvu.

jerko_ivankovic_lijanovic_press

Detalj s press konferencije

“Laktat” ne može poslovati iz razloga što mu društvo “ZD.I. Produkt” Široki Brijeg ne može servisirati svoje obveze, a društvo “ZD.I. Produkt” trpi nesagledive posljedice zbog “nezakonitog ili neprofesionalnog” ponašanja službenika Uprave za neizravno oporezivanje” kazao je Lijanović, dodavši kako spomenuto društvo već duži niz godina ne može izvršiti povrat poreza na dodatnu vrijednost, a što ga po zakonu pripada. Lijanović je istaknuo kako taj dug Uprave za neizravno oporezivanje iznosi oko milijun konvertibilnih maraka.

Uprava za neizravno oporezivanje nanosi nesagledive štete našem gospodarstvu i pored teškog stanja”, kazao je federalni dopremijer, izrazivši nadu u to kako će Uprava preispitati načine svog postupanja prema gospodarskim subjektima i nastojati se ponašati kao dobar gospodarstvenik, te sankcionirati sve one koji se bave kriminalom.

Na upit jesu li točni natpisi da su kamioni Mesne industrije “Lijanovići” viđeni u krugu tvrtke “Laktat” d.o.o., Ivanković-Lijanović je istaknuo kako Mesna industrija “Lijanovići” nema kamiona, već da su to kamioni društva “Laktat”.

To su možda nekada bili kamioni društva spomenute mesne industrije, međutim, Lijanovići d.o.o. i Mesna industrija Lijanovići d.o.o. već duži niz godina ne posluju zbog nekorektnog odnosa Uprave za neizravno oporezivanje prema Lijanovićima d.o.o. time što ne žele donijeti zakonom predviđena rješenja odnosno da odblokiraju račune da bi društvo moglo raditi”, izjavio je Ivanković-Lijanović.

(Fena)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.