Lijanović: Dajem punu podršku sindikatima, umanjimo nezadovoljstvo radne snage

Jerko Ivanković Lijanović u ime NSRZB dao je punu potporu Savezu samostalnih sindikata BiH, povodom prijedloga općeg kolektivnog ugovora za teritoriju FBiH i utvrđivanja da minimalna satnica radnicima bude 3,59 KM.

Lijanović je dao punu podršku Savezu samostalnih sindikata BiH i svim vrijednim radnicima da budu ustrajni u svojim zahtjevima.

Na ovaj način bi barem minimalno umanjili nezadovoljstvo radne snage i možda dali nadu i mladima da manje odlaze u inozemstvo da traže u tuđini posao za veće dnevnice. Posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je do sada trenutna satnica u Njemačkoj, u koju se najviše odlazi trbuhom za kruhom, skoro devet eura, što znači pet puta veća nego predložena u FBiH koja svakako treba da biti samo početno rješenje do sljedećeg povećanja, napisao je Ivanković Lijanović na svom Facebook profilu.

Zasigurno bi se složili s ovim prijedlogom i radnici kojima je u prošlosti upravo Ivanković Lijanović bio poslodavac.

(www.jabuka.tv)

 


12 komentara

  • Vrati se lijane, bolje nam je bilo kad ste ti i jurisic bili na vlasti, bar su nas naši krali, ovako nas beograd potkrada preko Covica i ekipe

  • Svi poslodavci isto su radili i rade i društvenim institucijama i privatnika,profesori,tete, medicinske sestre itd.i svi koji imaju sa SSS plaću manju od 1100 KM.
    Ne plaćaju radnike doprinose,godišnjih nema,toplog,prevoza dječjeg i radi se prekovremeno za 600 KM .
    Jedino je mobing na visini.

  • Šta radi Porezna inspekcija koja umjesto da utvrdi iz čega se isplaćuje zaposlenim ljudima u svim tvrtkama razlika na crno.Šta eadi ta ista inspekcija ,općinska i županijska i federalna ako u svadbenim salonima radi min.30 ljudi a prijavljen po jedan ili dva,gdje niko živ ne prijavljuje ništa,ni glazbu ni promet..gdje nema fiskalnih kasa nikako.Kažu iznajmljuju mladoženjama sve.Jašta su.Dragi inspektori zašto ne odete u Porezne ispostave i ne provjerite jeli to ikada ikome iznajmljeno.Nije.I odete u kontrolu pokrijete ih zapisnikom za period od pet godina a zapisnik tisuću KM.Samo vama 50.Ništa vi niste bolji od ovig luđaka.sve je to li-la.Ali mladu čoviku jedino ostaje bježat odavde jer ovo je ludilo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.