Liga prvaka na HRT-u?

Čini se kako Liga prvaka godine ostaje na HTV-u. Prema određenim informacijama, HTV je za prava prijenosa najzanimljivije utakmice srijedom ponudio tri milijuna eura čime je potukao ponudu Nove TV. Rok za slanje ponuda pomaknut je do sutra pa raste nervoza u uredima u Remetincu i na Prisavlju.

Nakon što istekne rok za slanje ponuda marketinška agencija Team Marketing AG će uime Uefe prodati prava kući koja ponudi više. Radi se pravima na najzanimljiviju utakmicu Lige prvaka srijedom kao i sažetke ostalih susreta. Prijenos utakmica utorkom i ostalih utakmica srijedom dobio je Hrvatski Telekom koji će Ligu prvaka prenositi na kanalima Arenasporta. Za taj su luksuz prema nekim izvorima platili čak 10 milijuna eura. Radi se o pravima za razdoblje od 2012. do 2015.

Ligu prvaka su do sad prenosili Nova utorkom i HTV srijedom pa je očito da netko sljedeće sezone ostaje bez elitnog nogometnoj natjecanja. Kako se rok bliži s Nove vrše pritisak tvrdeći da se državna televizija ne bi trebala natjecati za komercijalne događaja nego bi taj novac trebala usmjeriti u primjerice u dramski program ili emisije o kulturi.

“Nova TV je u igri za prava i vjerujemo da imamo šanse, s obzirom da ne vidimo niti jedan razlog zašto bi HTV trošio novac na Ligu prvaka i nudio više od komercijalne televizije dok u isto vrijeme traži povećanje RTV pristojbe, ne ulaže u obrazovni i kulturni program i najavljuje otpuštanja”, tvrdi Vedrana Cvetko, glasnogovornica Nove.

Kontaktirali smo i urednika sportske redakcije HTV-a Stjepana Baloga koji tvrdi da nisu ponudili tri milijuna za tri godine.

“To nije istina. Nisam ovlašten govoriti o brojkama, ali mogu reći da ta informacija nije točna. Ne vidim razlog zašto Nova zaviruje u tuđe dvorište. Mi se ne miješamo u njihov posao pa ne vidim razlog zašto bi se oni miješali u naš. A o našim rezultatima prosudit će gledatelji i odgovorna tijela poput Programskog vijeća. Mislim da smo do sad izgubili previše sporta”, rekao nam je Balog koji očekuje da će HTV dobiti bitku s Novom.

Balog je želio dodati još jednu stvar.

“HTV se napada kako god okrenete. Ako nešto ne otkupimo prava na neki događaj, napada nas se da smo nesposobni. A, ako kupimo, napada nas se da se natječemo s komercijalnim televizija. Što god napravimo, nije dobro”, kaže Balog.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.