Lidl se pod velom tajne razvija u BiH

Njemački trgovački gigant Lidl pod velom tajne nastavlja razvijati svoju bh. podružnicu.

Naime, Lidl će svoj glavni distributivni centar za BiH, prema dostupnim informacijama, graditi nadomak Sarajeva, ali na području Republike Srpske.

Predstavnici Lidla, predvođeni regionalnim direktorom za jugoistočnu Europu Alenom Halamićem, već su održali sastanak s načelnikom općine Istočna Ilidža Marinkom Božovićem.

Tijekom sastanka načelnik Božović je ponudio Lidlu lokaciju u naselju Vojkovići za glavni distributivni centar.

Na ovom sastanku Lidl je navodno potpisao i protokol s Općinom Istočna Ilidža, a kojim se Općina obavezuje da će osigurati sve uvjete za njemačku kompaniju, od infrastrukturnih, prometnih, do otkupa i prijenosa vlasništva s privatnog na općinsko za navedenu lokaciju, piše Dnevni avaz.

Trgovački lanci iz inozemstva zaoštravaju konkurenciju u BiH

Ranije je objavljeno kako je Lidl navodno već kupio i lokaciju u Istočnom Sarajevu, gdje bi se uskoro trebao graditi veliki supermarket.

Lidl je, također, nastavio širiti mrežu zaposlenih u BiH. Nakon informacije da su prvi uposlenici već otišli na obuku u tržne centre Lidla u regiji ova njemačka kompanija je raspisala nove natječaje za posao.

Lidl traži specijalista za IT servis i podršku sa sjedištem u Sarajevu.

IT specijalist je dužan imati srednju, višu ili visoku stručnu spremu informatičkog smjera, minimalno dvije godine relevantnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, vozačku dozvolu B kategorije i znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Lidl počeo sa zapošljavanjem u BiH

Također, raspisan je natječaj i za suradnike u carini, a sa sjedištem, također, u Sarajevu. Ovaj zaposlenik imat će obavezu da priprema, provjerava i obrađuje dokumentacije prilikom uvoza i carinjenja robe, piše Avaz.

Poželjna viša/visoka stručna sprema, radno iskustvo na sličnim poslovima je prednost, obavezno znanje njemačkog jezika B2 razina, poželjno znanje engleskog jezika, navedeno je u oglasu.

Lidl je raspisao natječaj i za suradnika u sektoru pravo.

Poznato gdje će Lidl otvoriti prvu poslovnicu u BiH

(www.jabuka.tv)

19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.