Lidl počeo prodavati marihuanu iz domaćeg uzgoja: Vrećica od tri grama stoji oko 30 KM

Marihuana

Borba za kupce je bespoštedna, no Lidl je jednom novinom potukao konkurenciju. Naime, u švicarskom Lidlu moguće je kupiti marihuanu iz domaćeg uzgoja.

Paketić s 1,5 grama kanabisa iz unutarnjeg uzgoja stoji 17,99 švicarskih franaka, što je blizu 30 KM. Vrećica s tri grama kanabisa iz staklenika stoji oko 30 KM, javlja Guardian, a prenosi Net.hr.

Popularni trgovački lanac iskoristio je izmjene zakona iz 2011., prema kojemu punoljetni Švicarci mogu kupiti kanabis s manje od jedan posto THC-a. Lidlovi proizvodi dizajnirani su tako da imaju opuštajući i antiupalni efekt, no ne i opojni.

Distributer kanabisa je tvrtka The Botanicals smještena na sjeveroistoku Švicarske. Uzgajaju kanabis u zatvorenom prostoru uz pomoć poluatomatiziranih staklenika.

Proizvođač se oslanja isključivo na održivu proizvodnju i ne dodaje kemikalije, sintetički ili genetski modificirane supstancije, navodi se u izjavi.

Proizvod koji se sada može naći na policama švicarskog Lidla u sebi ima visoku razinu CBD-a (kanabidiol). Legalno uzgajan kanabis u sebi sadrži tek malene količine THC-a i velike količine CBD-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.