Lidija Žigić dobitnica nagrade “Zlatni BAM” u kategoriji “Uspješna žena menadžer u bankarstvu”

Sinoć je u hotelu “Holiday” u Sarajevu održana manifestacija “Večer banaka”, koju poslovno-financijski magazin “Banke i biznis” realizira već 17. put.

U sklopu ove manifestacije, najuspješnijim bankama dodijeljena su tradicionalna priznanja “Zlatni BAM” na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini.

Tim povodom, predsjednici Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidiji Žigić pripalo je priznanje “Zlatni BAM” u kategoriji “Uspješna žena menadžer u bankarstvu” za 2018. godinu.

Vrlo sam sretna i zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam dobitnica ovog izuzetno značajnog priznanja. Ovom prilikom bih se zahvalila magazinu “Banke i biznis” što su prepoznali moj rad, trud i zalaganje. Moram priznati da nije jednostavno biti na čelu jedne banke i da to za mene predstavlja jedan veliki izazov.

Iako sam u bankarskom sektoru zaposlena preko 20 godina, svaki dan vrijedno i srcem pristupam poslu i trudim se opravdati ukazano povjerenje. Stalno učim i tako gradim samopouzdanje i vjeru u svoje sposobnosti. Ovakav pristup me je i doveo do ove pozicije.

Zahvaljujem se i svim zaposlenicima NLB Banke sa kojima zajedno gradimo uspjehe. Drago mi je da i drugi vide moje rezultate, stoga sam jako ponosna što sam dobitnica ove nagrade za uspješnu ženu menažer u bankarstvu, izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.

Jučerašnja, već tradicionalna manifestacija “Večer banaka”, okupila je veliki broj najviših predstavnika banaka koje djeluju u cijeloj Bosni i Hercegovini, kao i predstavnike određenog broja udruženja, institucija i firmi koje prate i servisiraju njihov uspješan rad. Dobitnici priznanja “Zlatni BAM” izabrani su na osnovu ocjena žirija kojeg su činili novinari i stručni suradnici magazina “Banke i Biznis”.

*PR članak