Franka ne može u redovan vrtić jer ima strabizam i nosi naočale

Iz Križevaca stiže uznemirujuća priča djevojčice Franke, koja ne može pohađati vrtić svih pet dana u tjednu.

Kao razlog koji je Frankina majka dobila od vrtića navodi se da je ona “dijete s posebnim potrebama”, jer nosi naočale i ima strabizam.

Franka na vrtić ima pravo samo dva dana u tjednu.

Franka je rođena u 27. tjednu trudnoće, prijevremeno je rođena, visokoneurorizično dijete koje se mora pratiti do osme godine, ali bez ijedne dijagnoze, znači: zdrava djevojčica. A za dječji vrtić ona je dijete s posebnim potrebama i oni nemaju kadar za nju da je imaju pet dana u tjednu u vrtiću, rekla je Frankina majka Vladimira Levanić za RTL Danas.

Franka zbog toga ide dva dana tjedno u gradski vrtić Križevci, a ostala tri dana u tjednu u Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Nakon što je majka pitala vrtić zašto smije dolaziti samo dva dana u tjednu, iz vrtića su joj samo rekli da je to zbog toga što Franka nosi naočale. Ono što je pomalo čudno u priči je to što i troje druge djece u Frankinoj grupi također nosi naočale.

Ako su naočale razlog da moje dijete ne ide u vrtić, onda ćemo kupiti leće pa ih neće više imati, rekla je majka.

Majka je također ispričala da ima dokumentaciju od Goljaka, Rebra i od svih doktora koji su pratili Franku, te su svi procijenili da je ona spremna za redovan vrtić. Ispričala je da se već javila pravobraniteljici za djecu, a iz njenog ureda su odmah reagirali i poručili da će slučaj istražiti.

Sličan odgovor je dobila i iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji su rekli da će se Dječji vrtić Križevci očitovati pismom. Ravnateljica vrtića nije htjela komentirati situaciju, već je samo poručila da će se javiti pisanim putem, prenosi Telegram.hr.

Nakon što su s RTL-a kontaktirali sve odgovorne osobe u Frankinom slučaju, njena majka je pozvana na sastanak u Ravnateljstvo vrtića, koje bi u ponedjeljak trebalo ponovno razmotriti slučaj.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.