LG sklapa partnerstvo s Microsoftom za revoluciju u automobilskoj industriji

LG Electronics (LG) i Microsoft sklopili su protokol o suradnji u cilju unaprjeđenja i daljeg razvoja poslovanja u sferi autonomnih vozila i sustava za informiranje i zabavu kompanije LG.

Uvjeti partnerstva predviđaju da će LG ubrzati transformaciju svoje postojeće digitalne platforme za autoindustriju, koja se smatra ključnim pokretačem rasta kompanije, uz pomoć tehnologija Azure cloud i umjetne inteligencije (AI) kompanije Microsoft, kao i budućega softvera za autonomnu vožnju kompanije LG.

LG će primijeniti AI tehnologiju kompanije Microsoft na svojim naprednim sustavima asistencije vozaču (ADAS) i proizvodima kao što su kamera za praćenja statusa vozača (DSM) i višenamjenska prednja kamera, i uključiti Virtual Assistant Solution Accelerator kompanije Microsoft u sustave za informiranje i zabavu. Također, uz pomoć servisa Azure Data Box, podaci prikupljeni tijekom vožnje mogu se automatski učitati da bi se formirala baza koja pomaže da softver za autonomnu vožnju postane još pametniji.

Pored toga, LG planira izgraditi prostor za inovativni digitalni razvoj i testiranje primjene najmodernijih tehnologija. Računarstvo visokih performansi (HPC) i grafička procesorska jedinica (GPU) koje podržava Microsoft Azure drastično će skratiti vrijeme potrebno AI softveru kompanije LG za autonomnu vožnju za učenje i evoluiranje.

Sustavima za autonomnu vožnju obično je potreban najmanje cijeli dan da savladaju sheme ulica i prometa u gradovima, što će se, uz pomoć tehnologije Azure, svesti na samo nekoliko minuta.

Azure može pomoći softveru za autonomnu vožnju da nauči različite obrasce ponašanja vozača u vožnji, kao i da prepozna i razlikuje pješake i druge predmete. Integracija AI softvera za autonomnu vožnju podržanog tehnologijom Azure u ADAS, u velikoj mjeri poboljšati će i performanse DSM i višenamjenske prednje kamere.

Pored sposobnosti da obučava AI softver za autonomnu vožnju, Azure takođe ima glasovni Virtual Assistant Solution Accelerator s AI servisima. Uz pomoć tehnologije Azure, sustav kompanije LG za informiranje i zabavu u vozilu omogućiti će vozačima da lako i brzo provjere uvjete za vožnju na cestama, potraže restorane u blizini, odaberu i puste omiljene pjesme i još puno toga.

Očekujemo da će kombinacija napredne cloud infrastrukture kompanije Microsoft s automobilskim komponentama kompanije LG koje bilježe brz rast, ubrzati razvoj autoindustrije autonomne vožnje u cjelini, rekao je Kim Jin-Yong, predsjednik Vehicle Component Solutions Company kompanije LG.

Uvjereni smo da će kombinacija tehnologija kompanija Microsoft i LG dovesti do nove prekretnice u razvoju umjetne inteligencije koja se koristi u autonomnoj vožnji, dodao je.

Ovo udruživanje LG i Microsoft kompanije uvelike će pomoći definiranju budućnosti prijevoza i proizvodnji sigurnijih i inteligentnijih vozila.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.