Isplata mirovina u sljedećem tjednu

Isplata mirovina za siječanj počet će u utorak 5. veljače 2019. godine.

Iznosi mirovine ostaju isti kao i u prosincu, što znači da najniža mirovina iznosi 348,06 KM, zajamčena 450,12 KM, a najviša 2.174,48 KM.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za siječanj, s uračunatim troškovima, iznose oko 177 milijuna KM, priopćeno je iz Federalnoga zavoda za MIO/PIO.

S obzirom da proračun nije usvojen, mirovine neće biti povećane i ostat će na razini od prošlog mjeseca.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • NIsmo ni sumnjali!
    Samo sramotne su vam objave svakog mjeseca za najvišu mirovinu od 2174 KM ako dajete mirovinu ljudima koji su odradili 40 godina 450 KM a mnogi su sa višom i visokom stručnom spremom.

    • A 80% umirovljenikaa prima 348KM mirovinu i u to spadaju i ljudi koji su odradili puni staž od 40 godina a ima ih i sa visokom stručnom spremom a radili u javnim institucijama,jer ih je poslodavac pokrao i na plaću i na doprinosima.

  • Dobro je to svi rade u drzavnim i imaju pristoume mirovine, a ovo ostale jadnike koji sanjaju mores nabrojat firme na 10 prstiju sto rade u njima, a ostalo je sve vani. Viva la Deutschland

  • Nesto u iznosu od 348 maraka nazivati mirovinom je bestidno i krajnje bezobrazn ,prikladnije je nazvati socijalnom pomoci ,i jos lazi o nekakvim povecanjima sa smijesnim procentima je katastrofalno kad uzmemo u obzir primanja i dodatke onih koji odreduju zivot umirovljenika je za svaku osudu,a pogotovo njihove politicke igrokaze za javnost,ja sam ogorcen

  • Šta umirovljenici imaju sa Proračunom,oni imaju dividendu i to razmatra upravno vijeće Mirovinskog a nema veze Proračun.
    Samo vi i dalje plašite umirovljenike,koje možete, i dajte im 348 KM mirovinu za 40 godina rada i staža,jer je vlast dozvolila da ih poslodavac potkrada i na plaći i na mirovini.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.