Legendarni Vatreni želi biti izbornik reprezentacije BiH – Jabuka.tv

Legendarni Vatreni želi biti izbornik reprezentacije BiH

Legendarni “vatreni lakat” Aljoša Asanović kandidat je za izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što se nedavno s te pozicije povukao Dušan Bajević, statistički najneuspješniji šef stručnoga stožera u povijesti koji nije uspio momčad odvesti na Euro i pod čijim vodstvom je izgubljen status u elitnom razredu Lige nacija.

Kako piše Dnevni avaz, na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, osim Talijana Marca Simeonea, Slovenca Ermina Šiljka i bivšega izbornika Mehmeda Baždarevića, kandidaturu za izborničko mjesto podnio je i Aljoša Asanović “uz posredovanje jedne menadžerske agencije”.

Povjerenstvo Nogometnoga saveza BiH za odabir nacionalnoga izbornika, kojeg čine Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, nedavno je obavilo razgovore sa Sergejom Barbarezom, Sergejom Jakirevićem i Husrefom Musemićem, a nešto ranije i s Bugarinom Ivajlom Petevim.

Prema navodima medija članovi Povjerenstva razgovarat će i s legendama Safetom Sušićem i Mehmedom Baždarevićem.

Konačnu odluku o izborniku donosi Izvršni odbor Nogometnoga saveza, a ona se dosad često nije podudarala s prijedlogom članova izbornoga povjerenstva.

Asanović je bio pomoćnik Slavena Bilića od 2006. do 2012. godine. Kasnije mu je bio pomoćnik i u Lokomotivu i Al-Ittihadu, a glavni trener bio je u Melbourneu.

Bude li Asanović imenovan novim izbornikom, postat će treći Hrvat na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na toj su poziciji već bili Miroslav Ćiro Blažević (od kolovoza 2008. do studenog 2009.) i Robert Prosinečki (od siječnja 2018. do studenog 2019.) koji je BiH reprezentaciju uveo u elitni razred Lige nacija.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Asanovic je bio prosjecan nogometas a da trenira neku reprezentaciju to je malo cudno.Bosancj su svakako posebni u svemu.Aljosa je covik i po ali petljat se u trenere e mislim da to nije za njega.Ajd vidit cemo.Ako mogu stimcina i jarni onda moze i on.

  • hahaha.asanović kogajeto dosad treniro dejeto trenersko iskustvo napravijo.uhajduku nije ni pijonire treniro dabidne izbornik selektor.hošti para.zamoj ukus samo dvojica mogu konkurirati za selektora tosu Blaž Slišković i Safet sušić.trećeg nema.pozdrav

  • Bježi Aljoša iz toga sarajevskog brloga, bježi što prije. Ti bi tu bio strano tijelo. Odbacili bi te taman da budeš svjetski prvak, a nakon prvog poraza psovali bi ti majku ustašku. zar već nisi osjetio da gore sve smrdi na loj?

  • anonimno.u 8.46.nemirišu
    u zagrebu toliko karanfili i kadife preberi svoju stranu plota.nafaliliste.onog panja prosinečkog štaje uradijo ništa takije isti ćirohito.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.