Legendarni Ćavar poručio: Mostarac je morao biti tu

Nakon bolnog poraza hrvatskih rukometaša od Crne Gore 32:26 na Europskom rukometnom prvenstvu, zanimljivo je bilo čuti komentar legendarnog Patrika Ćavara.

U razgovoru za Sportklub, gdje već godinama radi kao komentator, Patrik Ćavar je nakon poraza Hrvatske od Crne Gore kratko rekao: Raspad sistema!

Na pitanje koliko je kriv za ovakav rezultat izbornik Hrvoje Horvat?

Rezultat je sudac. Nisam ja tu da sad kažem – on je gotov, mora otići. Igrači koji su danas izašli na teren jednostavno nisu dorasli ovakvom suparniku. A svi znamo da postoji zapovjedna odgovornost, kazao je Ćavar koji je posebno nahvalio Crnogorce:

Imaju ideju, želju, glavu i rep. Nisam ih pratio, oduševili su me, dodao je Ćavar.

Osvrnuo se i na hrvatske rukometaše i ovu generaciju:

Želja nikad nije upitna. To nemojte sumnjati. Takav dan, nismo se nametnuli, nismo imali raspoloženog igrača. Dogodi se to u sportu. Naš je problem što smo naciju navikli da uvijek moramo osvajati medalju. Nije to u sportu baš tako lako. Znam o čemu govorim, prošao sam sve i svašta u rukometu. Jednostavno ovo nije generacija kakve smo imali. Taj je problem već par godina, nije od danas.

No, najzanimljivi odgovor Ćavar je dao na pitanje je li Hrvatska imala najbolje igrače na turniru. Posebno je izdvojio jedno ime:

Mi se lako odričemo starijih igrača. Posebno u trenutku smjene generacija. Već smo se na početku turnira dotaknuli pitanja Igora Karačića. Jednostavno on je morao biti tu. Idealno bi bilo na su na terenu Duvnjak, Cindrić, Karačić, onda možeš što želiš. Francuzi to najbolje rade. Ostave uvijek 2-3 igrača od 35 godina i starijih, kazao je bez pardona Ćavar dodavši kako se sada plaši utakmice protiv moćne Danske.

Crna Gora razbila Hrvatsku

(www.jabuka.tv | Foto: Zarko Basic/Pixsell)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.