Legenda Shakhtara Darijo Srna napustio Donetsk: Klub umirovio broj 33

Darijo Srna napustio je Shakhtar Donetsk nakon više od 15 godina, rekordnih 536 nastupa i 49 golova te 26 trofeja (Kup UEFA, 10 nacionalnih prvenstava, 7 kupova Ukrajine i 8 supekupova), a klub je uradio jedino logično – umirovio broj koji je Srna toliko godina nosio na svojem dresu.

Srni je upravo danas omogućeno da se vrati treninzima nakon što je odlukom ukrajinskoga Nacionalnog centar za borbu protiv dopinga dobio 17-mjesečnu suspenziju koja mu u potpunosti istječe 22. kolovoza kada će se moći vratiti službenim nastupima.

Ovaj bi 36-godišnji desni bočni prema najavama karijeru trebao nastaviti u članu Cagliariju.

Na službenoj stranici kluba od Srne su se oprostili dirljivom porukom:

Darijo, ti si veliki kapetan! Hvala ti za fantastičnih 15 godina, za prekrasnu i uspješnu priču, za tvoju ljubav, poštovanje i odanost Šahtaru. Bravo Kapetanu! Hvala, Darijo!, piše na službenoj stranici.

For the first time in its history, FC Shakhtar has retired the number 33. It will forever belong to Darijo Srna.https://shakhtar.com/en/news/2018/june/22_news/22_shakhtar-retired-the-number-33/

Posted by FC SHAKHTAR on Friday, 22 June 2018

Od Srne se u superlativima oprostio i vlasnik kluba Rinat Ahmetov:

Darijo je veliki kapetan i veliki igrač. I najvažnije, Darijo je super osoba. U 15 godina učinio je puno toga za Šahtar. Danas, dajem Dariju zasluženi pljesak i kažem mu veliko hvala. Hvala ti za svaku utakmicu, za svaki trofej koji si osvojio sa Šahtarom, za pravu odanost klubu. Darijo je s momčadi napravio dug i prekrasan put, postao je srce momčadi, simbol i živuća legenda Shakhtara. Osvojili smo mnogobrojne titule zajedno, i veliki udio u svakoj od njih ima Darijo zbog njegova karaktera, njegovog vodstva i ljubavi prema navijačima. Bili smo zajedno u trenucima velikih trijumfa i u onim najtežim. Zajedno smo se borili i zajedno smo pobjeđivali. Danas želim reći da je ime Darija Srne zauvijek postalo dio Shakhtarove povijesti. Darijo, naša vrata i naša srca su za tebe uvijek otvorena. Hvala ti, Kapetane!

Srna je pak rekao:

Dragi prijatelji, napuštam Shakhtar. Teško mi je izreći ove riječi, ali one su istinite. 15 godina sam nastupao na terenu u shakhtarovom dresu. Nastupao sam da pobijedim, borio sam se za klub, za navijače, za Donetsk. To su bile nezaboravne i nevjerojatno sretne godine u mom životu. Zajedno s predsjednikom klub, s navijačima, s momčadi, s trenerima, dugo smo pisali povijest Shakhtara. Ponosan sam što sam bio kapetan ovog velikog kluba, to je bila velika čast i odgovornost za mene. Svaki kup koji smo osvojili, svaki trofej nam je dao snagu i samopouzdanje da idemo dalje, da pobjeđujemo. I siguran sam da će sljedeće generacije igrača nastaviti slaviti Shakhtar, da će donijeti mnoge kupove i titule. Svi koji igraju za Shakhtar moraju zapamtiti da je ovo velik klub i da je velika čast igrati za njega. Želim reći veliko hvala predsjedniku – Rinatu Ahmetovu. Predsjedniče, hvala vam za vašu vjeru i potporu. Puno vam toga dugujem u životu. Hvala svim mojim trenerima, velikom gospodinu Mircei Lucescuu i ambicioznom Paulu Fonseci. Zahvaljujući vama, rastao sam i razvijao se kao igrač. Zahvaljujem svakom svom suigraču s kojim sam se zajedno borio za čast i slavu Shakhtara. Želim se također zahvaliti i svim zaposlenicima kluba. Završne riječi upućujem navijačima. Dragi prijatelji, zauvijek će mi nedostajati vaša ljubav i potpora. Zauvijek ću pamtiti huk s tribina prepune Donbass Arene, nevjerojatnu atmosferu i fantastičan ugođaj koji ste za nas napravili svaku domaću utakmicu. Hvala vam, volim vas. Moje srce pripada Shakhtaru. Vidimo se!

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.