Lavrov: Armenija i Azerbajdžan dogovorili prekid vatre – Jabuka.tv

Lavrov: Armenija i Azerbajdžan dogovorili prekid vatre

Armenija i Azerbajdžan dogovorili su prekid vatre u regiji Nagorno Karabah, počevši od subote u podne, te na razmjenu zarobljenika i tijela poginulih u sukobima, izjavio je u subotu ujutro ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Objavljuje se prekid vatre od podneva 10. listopada 2020. s humanitarnim ciljevima, pročitao je izjavu nakon desetosatnih pregovora između armenskih i azerbajdžanskih ministara vanjskih poslova Lavrov.

Također je dodao da su Armenija i Azerbajdžan pristali na pregovore o okončanju sukoba.

Ovaj sastanak šefova diplomacija zaraćenih strana sastanu je prvi izravan kontakt između Armenije i Azerbajdžana od izbijanja novih sukoba 27. rujna.

Od tada je u borbama u Nagorno Karabahu, planinskoj enklavi koja je službeno dio Azerbajdžana, ali kojom upravljaju etnički Armenci, poginulo više od 400 ljudi.

(Hina)


7 komentara

  • Svima je jasno da se Turska i Erdogan mjesaju izravno u ovaj sukob. Ako nije bio dovoljan jedan genocid nadArmencima od strane Turaka onda cutite vi Rusi a i Amerika i EU… Jer ako ovo prode Turcima na ovom nece stati, povijest se ponavlja. Na zalost..!

  • Problem je da rusi imaju dobre odnose sa obe strane. Jedino rješenje će bit iseljavanje armenaca. Takvo rješenje planiraju i muslimani u BiH.

  • A PRIMIRJE ĆE TRAJATI KOLOKO TREBA TINTI NA PAPIRU DOK SE OSUŠI.
    ERDOGAN SE UMISLIO DA JE NEKO I NEŠTO I DOK TURSKU NE DOVEDE DO KOLAPSA NEĆE STATI.HOĆE LI MU NA KRAJ STATI NATO ILI RUSI -SVEJEDNO JE.ČOVJEK JE ZAGRIZAO DEBELO IZNAD SVOJIH MOGUČNOSTI I TAKAV SCENARIJ ZAVRŠAVA SAMO NA JEDAN NAČIN.
    VRATITT ĆE IM SE DESETOSTRUKO ONAJ GENOCID KOJI POČINIŠE NAD ARMENCIMA 1890 I 1915 GODINE .UVIJEK JE BILO TAKO.POVIJEST SE PONAVLJA ZA ONE KOJI MISLE ZLOM RADITI.
    TO JE TAKO OD BOGA I TAKO ĆE SE ONA BIBLIJSKA RIJEČ OPET OBISTINITI.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.