Lasić i Ljubić: Evo na što će Zračna luka Mostar utrošiti 3,5 milijuna KM – Jabuka.tv

Lasić i Ljubić: Evo na što će Zračna luka Mostar utrošiti 3,5 milijuna KM

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić boravio je u utorak u radnom posjetu Zračnoj luci Mostar.

Tijekom posjeta v.d. ravnatelja Ivan Ljubić upoznao ga je sa situacijom u Zračnoj luci Mostar i stanjem u svjetlu promijenjenih uvjeta rada i poslovanja uzrokovanog pandemijom Covid-19, s problemima s kojima se Zračna luka Mostar susreće, ali i s budućim planovima i statusu pregovora sa zrakoplovnim kompanijama o uvođenju redovitih sezonskih linija.

Kontinuiranom potporom Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i Vlade Federacije BiH Zračna luka Mostar je u prethodnih nekoliko godina odradila značajan broj kapitalnih investicija koje su povećale kvalitetu i sigurnost njenih usluga, te subvencioniranjem podržala aktivnosti uspostavljanja redovitih linija.

Ministar je zahvalio na upoznavanju sa situacijom, izrazio svoju opredijeljenost za nastavak pružanja potpore opstanku i razvitku Zračne luke Mostar do njezine financijske samoodrživosti te najavio skoro potpisivanje ugovora kapitalnog i tekućeg transfera.

Foto: Zračna luka Mostar

Ukupna vrijednost Ugovora za Zračnu luku Mostar iznosi 3,5 milijuna konvertibilnih maraka, od čega se 1 milijun odnosi na program utroška sredstava tekućeg transfera ”Subvencije javnim poduzećima, za unaprjeđenje zračnog prometa”, a 2,5 milijuna na program utroška sredstava kapitalnog transfera ”Kapitalni transfer javnim poduzećima”.

Sredstva će biti utrošena za subvencioniranje dijela tekućih troškova, izradu projektne dokumentacije, obnavljanje horizontalne signalizacije, video sustava za identifikaciju i instaliranje odgovarajućih softverskih paketa za podršku, vatrodojavni sustav i servis hidrantske mreže, vatrogasnu opremu, rekonstrukciju krova terminalne zgrade, nabavku i formiranje sustava za opskrbu gorivom.

Upravo je Ministarstvo na čijem je čelu  Lasić dalo najznačajniju financijsku potporu opstanku ovog gospodarskog subjekta koji je jedan od karika turističkog i gospodarskog razvitka grada Mostara, regije Hercegovina i ovog dijela Federacije BiH i države BiH, te mu je v.d. ravnatelja Ljubić zahvalio na posjetu i razumijevanju važnosti opstanka i rada Zračne luke Mostar, priopćeno je iz Zračne luke Mostar.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.