Lakić: Moramo biti oprezni da ne bi izazvali novi kolaps

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine Vedran Lakić ocijenio je povodom nestanka električne energije u Bosni i Hercegovini da se radi o preopterećenju mreže.

Problem u prijenosnoj mreži u regiji i preopterećenje dovelo je do nestanka struje i u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Svi napori usmjereni su ka što skorijem rješavanju navedenog problema i povratku električne energije u domove, kaže Lakić.

Nestalo struje u cijeloj BiH, Dalmaciji i Crnoj Gori

U pogon se, kaže, vraćaju federalne termoelektrane i hidroelektrane.

Najbitnije je da vraćamo u pogon termoelektrane i hidroelektrane i pozdravljam sve napore koje elektrodistributivna poduzeća ulažu kako bi se čim prije normalizirala distribucija električne energije.

Sustav se polako vraća. Struja je puštena u Tuzli, Kaknju, Banja Luci, a polako se vraća i u sarajevska naselja. Moramo biti oprezni i sve uraditi polako kako ne bi izazvali novi kolaps i veće havarije. Za sada je sve pod kontrolom, naglasio je ministar.

Zašto je nestala struja?

Smatra da se iz ovakvih situacija mora i treba izvući važna lekcija.

Ovo nam je prilika da shvatimo koliko nam je bitan sustav i trebamo raditi na njegovom unaprijeđenju, navodi se u Lakićevoj izjavi.

(www.jabuka.tv | Foto: N1)

7 komentara

  • Svakoj gamadi se daje odobrenje za gradnju elektrana, solara, vjetro elektrana itd. I sve to po političkim vezama ide na postojeći sustav, vod ekektroprenosa. Samo da bi ti isti profiteri zaradili. I evo ga nije ni pocelo sranja su pocela ozbiljna. Toliko su ljudi postali pohlepni i bahati da cemo ubrzo ostati bez struje, vode, hrane, šume, ruda itd. Sve se pretvorilo u kolonijalno osvajanje ovih ratnih profitera. Koliko hod da imaju njima mslo. Na zalost vlast kod nas u regionu je toliko korumpirana da ovo zlo moze samo zaustaviti Svevišnji dragi Bog… Da ne spominjemo ratove, viruse, klimatske promjene sve je to jedna velika zabluda gdje obican mali narod strada da bi se veliki bogatili. Sotona ušla u mocnike koji nam kroje sudbinu.

  • Dolje HDZ, nestalo struje, odmah vješaj kao 1945. Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio…svjetini. Svjetina iliti rulja uvijek ista i u Isusovo doba i danas. Kako smo mi živjeli i bez struje i sa malo čatrnjake vode. Zato valja malo drmnuti ove ljenivce, pokondirene tikve, slabiće, hedoniste, koji imaju sve na dohvat ruke i uvijek im ništa nije dovoljno dobro. Hvala Bogu što danas imamo svega i previše, budimo zahvalni i za el.energiju, vodu,šporete na tipku ili indukcijske, pegle na oaru, miksere, sokovnike, perilice rublja i posuđa, bojlere sa toplom vodom, klimatizacijske uređaje, mobitele, računala, automobile koji svakog vikenda skoknu ko dobar dan do Makarske oko 5000 najmanje iz ZŽH. I pitam još jednom žugatore , je li se dobro živi, je li se ikada bolje živjelo. Evo samo zamislite ova 3 sata bez struje, vrlo kako je moguće se vratiti na nekadašnji život meni ali neki bi završili u ludnici. Zato ne bogohulite.

  • Pogledajte Luku Modrića kako je živio. Pogledajte kako danas živi. Mislim da mu ne bi bilo tako strašno opet živjeti kao nekad. Zato ima ona poslovica, loša vremena stvaraju jake ljude, dobra vremena stvaraju slabiće….i tako u krug. Ne bi bilo loše svaku generaciju malo opeći sa siromaštvom, bili bi malo čvršći, danas većinom “tetkice”. Svako zlo za neko dobro pa i nestanak el. energije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.