“Ladine priče”: Širokobriješka umjetnica Karolina Marušić izlaže u Tomislavgradu

Širokobriješka umjetnica Karolina Marušić u petak će se samostalnom izložbom predstaviti u Tomislavgradu.

Mitska izložba slika pod nazivom “Ladine priče” bit će otvorena u Kulturno-informativnom centru Tomislavgrad u petak 9. studenog u 19:00 sati.

Stanko Špoljarić u predgovoru izložbi naveo je da širokobriješka akademska slikarica traži i nalazi formu za prikaz zanimljive ikonografije proizašle iz intrigantnosti mitskoga, iz situacija i likova građenih kako bogatom imaginacijom tako i naslijeđenim literarnim okvirom koji nudi svijet neobične činjeničnosti.

Karolina Marušić slikarskom spontanošću tkivu slike daje potrebni vitalitet te time uz sigurnost slikarske provedbe akcentuira i ambijent i atmosferu trenutka prevedenog u trajanje. Želeći ostaviti neki trag povijesnog, začetog makar u mašti, senzibilitetom i sjetom, u slikama obilježenim nijansama i dodirima silnica kromatike palete varijacijama na temu i u srodnom donosi iskreno kreativno uzbuđenje, napisao je o slikama iz ciklusa “Ladine priče” Stanko Špoljarić.

Izložba u Tomislavgradu ostaje otvorenom i dostupnom za razgledavanje do 5. prosinca 2018. godine.

Podsjetimo, Širokobriježanka Karolina Marušić autorica je i poštanske marke “Međunarodni dan obitelji“,  koja se u poštanskom prometu nalazi od 15. svibnja.

Širokobriježanka autorica markice na temu “Obitelj – temelj društva”

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.