Kylie Minogue slavi 50. rođendan i izgleda bolje nego ikada

Prošla je put od zvijezde tinejdžerskih sapunica do pop kraljice, u tri desetljeća karijere prodala je 80 milijuna ploča, preživjela rak dojke i postala gay ikona. Australska superzvijezda, jedna od rijetkih selebritija koju će svi u svijetu znati i ako se predstavi samo imenom, Kylie, danas slavi 50. rođendan.

Rođena u Melbourneu 28. svibnja 1968., Kylie Minogue prkosila je kritičarima koji su prerano otpisali kao ‘ptičicu cvrkutalicu’ i izrasla u jedan od najvećih australskih kulturnih izvoznih proizvoda i internacionalni seks simbol.

Postala je sastavni dio australske kulture, kaže autralska dizajnerica Paula Joye.

Bilo joj je samo 11 kada se pojavila u televizijskoj seriji ‘Skyways’, ali je glumački napoznatija po zvjezdanoj ulozi Charlene u popularnoj sapunici ‘Susjedi’ u kojoj je nastupala od 1986. do 1988. godine.

S partnerom iz serije Jasonom Donovanom imala je istodobno i stvarnu vezu, koju će Kylie koju godinu kasnije prekinuti zbog karizmatičnog Micheala Hutchencea iz INXS-a.

Njezin prvi singl, obrada hita Litlle Eve ‘Locomotion’iz šezdesetih godina, vinut će je 1987. na prvo mjesto autralske glazbene ljestvice i dotašnjoj djevojci iz susjedstva omogućiti novu karijeru pop zvijezde i, kasnije, plesne dive.

Idući singl ‘I Sholud Be So Lucky’ osvojit će i britansku ljestvicu, a duet s Jasonom Donovanom ‘Especially For You’ godinu kasnije i cijeli svijet.

Slijedili su megahitovi poput ‘Better the Devil You Know’, ‘Spinning Around’, ‘All The Lovers”, ‘Kids’ ili ‘Can’t Get You Out Of My Head’ koje je izvodila diljem svijeta u blještavoj i oskudnoj odjeći i uz zahtjevne plesne koreografije.

Njezini nastupi prepuni energije i zarazne, pop-melodije dobrih vibracija i danas su pobjednička formula, kaže glazbena novinarka Jenny Valentish.

Ona je sjajna, svestrana zabavljačica.

Zbog svojeg zalaganja za destigmatizaciju oboljelih od ADIS-a i podrške kampanjama legalizacije istospolnih brakova, Klyie ima odanu i široku LBGTI sljedbu koja je naziva ‘veleposlanicom univerzalne ljubavi’.

Njezin je ljubavni život, međutim, desetljećima punio stupce tabloida, od veze s pokojnim Hutchenceom i Lennyjem Kravitzom do one s francuskim glumceom Olivierom Martinezom.

Pjevačica je bila otvorena i o svojoj borbi s rakom dojke 2005., a nakon izlječenja podizala je svijest o potrebi preventivnih pregleda čak i u tridesetim godinama života.

U pedesetoj ne pokazuje namjeru da uspori. Ove je godine objavila ‘Golden’, svoj 14. album, koji je odmah zasjeo na prva mjesta u Australiji i Britaniji.

Ovo je dobro vrijeme u mom životu i zahvalna sam na tome, rekla je nedavno Sydney Morning Heraldu.

Radila sam za to, platila sam za to i sada uživam. I čuvam se.

(Hina)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.