Kultura (ne)parkiranja u Hercegovini: Uzimaju mjesta invalidima, zatvaraju ulaze…

Česti su slučajevi na hercegovačkim prometnicama i parkirnim mjestima gdje pojedini vozači pokažu veliku nekulturu i nepoštivanje pravila kojih se drugi pridržavaju.

Nekoliko čitatelja portala Jabuka.tv javilo se na našu redakciju kako bi iznijeli probleme s kojima su se u proteklih nekoliko dana suočili.

Na redakciju našeg portala poslali su nekoliko fotografija iz Mostara, Širokog Brijega i Međugorja gdje pojedinim vozačima ništa ne znači što su drugima zatvorili ulaz, ili okupirali dva parkirna mjesta, koja su da stvar bude još gora, predviđena za invalide.

Jedan od slučajeva iz Mostara

Takav je slučaj iz podzemne garaže jednog trgovačkog centra u Mostaru, gdje su pojedini vozači bezobrazno nespretnim parkiranjem zauzeli dva mjesta za invalide.

Slični slučajevi iz istog centra dolazi gdje su nesavjesni pojedinci popriječili dva mjesta ostavivši svoja glomazna vozila.

A najsvježiji slučaj dolazi iz Širokog Brijega gdje je određeni nesavjesni vozač potpuno zatvorio ulaz na parking ispod širokobriješkog hotela, nakon što je ostavio automobil na mjestu koje uopće nije predviđeno za parking, zbog čega ostali vozači koji su htjeli ući na parking nisu imali tu mogućnost dok on nije otišao.

Slučaj Iz Širokog Brijega

Zasigurno da je manjak parkirnih mjesta u uskim širokobriješkim jedan od velikih problema, ali isto tako pojedinci bi nekad mogli razmisliti da ne moraju parkirati doslovno pred ulaz objekta u koji su planirali ući ako trenutno nema mjesta tu. Nekad uistinu nije loše ni prošetati 50 ili 100 metara.

A možda će najbolji putokaz da se ova kultura (ne)parkiranja počne mijenjati biti žestoko kažnjavanje pojedinaca s visokim novčanim kaznama od strane policije.

Slučaj iz Međugorja

 

Kad netko upozna na svojoj koži da ne može raditi neke stvari kako mu padnu na pamet, onda to jednostavno više neće raditi. Stoga su sankcije najbolji način da se ovakve stvari u Hercegovini dovedu pod kontrolu, samo je pitanje hoće li se konačno dosljedno provoditi prema svima jednako ili će se i dalje pojedini slučajevi tolerirati, a neki drugi neće.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Bas clanak koji je bio potreban.Svakodnevno nam se ovo dogadja da nam zatvore ulaz i cude se kud cemo bas tada ili mogli ste se provuc??? Zasto bi se morali provlacit ljudi moji???

 • Ulice treba širiti i nove praviti a i parkinge da se ukine parking na glavnoj i jedinoj dovoljno šlrokoj dvosmjernoj uluci

  • Jesu spremni za širenje ulica, ne pitaj ….prave nove pa ne možeš di nogom stati , a o biciklističkoj stazi možemo samo sanjati

 • Neka u Svicarskoj tako parkira dobit ce visoku “NAGRADU”. Konacno takvim stati na kraj.Samo sumnjam u to,juce idem gl.ulicom prolazi policijski auto niti je zavezan,a pogotovu prica na mob. Jako dobar primjer svima,a posebno nama mladima.

 • Kako znadete da ovi što su parkirali u Mepasu nisu invalidi. A i ova dva mjesta su samo u bajkama. To je toliko usko da jedva iziđeš iz auta a tek kako je invalidima. Oni trebaju ipak širi parking pa potpuno razumijem ove ljude koji su tu parkirali ako se radi o invalidima

 • Joj gdje da pošaljem slike imam hrpu sličnih sve iz Širokog Brijega, nešto zbilja preglupo ne znam kako im sve to padne na pamet,
  Bilo je slučajeva gdje se ženska parkira na 3 parkirna mjesta ili kad se netko parkirao ispred javne garaže preko puta hotela park zbog čega su drugi ostali blokirani u garaži
  To samo Široki može

 • Eh kleti tuta dokje on vlada biloje nekog reda natra tenk pa ko viri sa parkinga pod gusjenice bez toga nista sa nasim krkanim

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.