Kuljiš oprao Šprajca jer su novog britanskog premijera nazvali “kontroverznim”

Poznati hrvatski novinar Denis Kuljiš sinoć je na svom Facebook profilu oštro kritizirao uredništvo RTL Direkta jer su Borisa Johnsona nazvali – “kontroverznim”

Slušaj, Šprajc – ona osobica koju si angažirao da napravi današnji osvrt na izbor Borisa Johnsona sramotno je neupućena čak i za mizerne razine našeg tabloidnog novinarstva. Ja gledam tvoju emisiju jer je to jedino što se može gledati u informtivnom prostoru, ali ovo je bilo bijedno, pače sramno…

Kako može ta djevojka okarakterizirati Borisa Johnsona kao ”kontroverznu osobu”? U našem vernakularu, ”kontroverzne osobe” su domaći gangsteri i korupcionaši koje ne možeš otvoreno optužiti zbog cenzurnih zakona o štampi. Boris je ekscentrik, ali on je odavna institucija britanskog javnog života i legenda.

Završio je Evropsku školu u Bruxellesu, Eton i Balliol College na Oxfordu, jedan od najstarijih i najuglednijih (uz Magdalen) a studirao je klasični latinski i starogrčki. Na Oxfordu je postao sekretar Debatnog kluba, kao i gotovo svi premijeri, i to kao kandidat socijaldemokrata i liberala.

Najčuveniji je živući britanski novinar, kolumnist i esejist, briljantan, fenomenalan govornik i pisac – objavio je milijun novinskih tekstova, jer piše kao što je Mozart govorio za svoj dar za komponiranje, ”kao što krava piša”. Od knjiga ima 11 besteselera. Bio je konzervativni zastupnik, gradonačelnik Londona i ministar vanjskih poslova. Ima šestoro djece, bio je dvaput oženjen. Čovjek ima biografiju kao Churchill.

Mrze ga zbog Brexita, zato što je konzervativac, ali vrlo tolerantan i ”napredan” i društvenim pitanjima, veliki engleski patriot, zaljubljen u svoju zemlju kao Churchill (koji mu je nedostižni uzor). Sve u svemu čini mi se malo bolji čak i od nimalo kontroverznog Milana Bandića.

Ne znam gdje je ta tvoja suradnica usvojila svoje neizmjerno visoke kriterije, pretpostavljam u Pušćoj Bistri. Ne može se sav intelektulani naboj u tvojoj emisiji crpsti samo od druga Žarka! Kad bi imao još jednog ili dva urednika/producenta koji nešto znaju, da usmjeravaju suradnike i redigiraju priloge, bila bi salama bogatija.

Ali, možda nemate budžet. Nitko ne odgovara za medij u kojem radi, nego samo za ono što sam napiše, ili ono što uređuje – a urednik je u nezavidnoj poziciji ako ga izdavač ne podržava…” – napisao je Kuljiš

Ovo je poruka samo za Zorana Šprajca, vi 5000 prijatelja i 3713 honoraraca koji pratite moju stranicu, diskretno se…

Posted by Denis Kuljiš on Tuesday, 23 July 2019

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.