KUD Mokro iz Širokog Brijega predstavlja BiH na 53. Dječjim vinkovačkim jesenima

KUD Mokro iz Širokog Brijega narednog će vikenda biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na Dječjim vinkovačkim jesenima, manifestaciji koja je postala originalni popularno-znanstveni skup izvorne narodne kulture.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da ćemo biti jedini predstavnici BiH na ovoj manifestaciji koja se više od 50 godina održava u Vinkovcima. Ovo je nagrada za trud našim voditeljima koji svakodnevno ulažu u mlađe naraštaje. Nagrada je velika i članovima dječje skupine koji će po prvi put biti dijelom ovakve manifestacije, istaknula je predsjednica KUD Mokro Slavica Ćužić dodajući kako su pripreme za ovu manifestaciju u završnoj fazi.

Ćužić dodaje kako je KUD Mokro steklo pravo natjecanja kao pobjednik Dječje smotre izvornoga folklora održane u lipnju u Rodoču kod Mostara.

Odlukom žirija na ovoj smotri odabrani smo kao predstavnici BiH na ovoj manifestaciji. Zahvalni smo i stručnom žiriju što je prepoznao naš trud i rad, kazala je Ćužić.

Središnji događaj održat će se u subotu i nedjelju, 8. i 9. rujna nastupima društava. Mimohod ulicama grada predviđen je za 10 sati, priopćili su iz KUD Mokro.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.