Kružni tok umjesto semafora na ulazu u Široki Brijeg

Javno izlaganje i rasprava o Nacrtu izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja gradskog naselja ‘Vrace’ održano je u četvrtak Općinskoj vijećnici Široki Brijeg.

U ime izrađivača plana, Dean Vučić iz Urbanističkog instituta Hrvatske, govorio je o izmjenama i dopunama Detaljnog plana koji obuhvaća površinu 2,31 hektara, a graniči s rijekom Ugrovačom, rijekom Lišticom i Ulicom Antuna Mihanovića.

Na navedenoj površini smješten je autobusni kolodvor s popratnim sadržajima. Ovim izmjenama Detaljnog plana ‘Vrace’, na magistralnoj cesti Mostar – Široki Brijeg na ulazu u Široki Brijeg, umjesto semafora predviđen je kružni tok.

Na javnom izlaganju i raspravi su osim predstavnika općinskih tijela vlasti sudjelovali predstavnici javnih poduzeća i ustanova,  gospodarstvenici, predstavnici nevladinih udruga, kao i svi zainteresirani građani.

prostorni_plan

(www.jabuka.tv)

42 komentara

 • A šta je sa semaforima,skinuti i baciti. Mislim da je šteta kad se već toliko uložilo u skupe semafore , sad rušiti i praviti kružni tok.A sve je drugo prišnije.

 • Tako to rade “urbanisti” Širokog Brijega! objave javnu raspravu kada prođe, a nikada nisu objavili kada će se održati kako ne bi slučajno došli oni koji bi stavili eventualne primjedbe

 • Ma možete kružiti oko moga đubra, vakufskog krumpira i nevesinjskih drva.
  Sramotan ulaz u Široki.
  Inspekcijo di si više.
  Zašto onaj javašluk od smrada i raspalih kamiona.
  Ogledalo grada.

 • Hoce li isti specijalist raditi projekt kao i ona nova parkirna mjesta u gradu? Gdje je on zavrsio prometnu, i ja bi! Cini mi se da je ipak NEKAD KASNO!! ;D

 • Kruzni nekosta ernergije ko semafor ja nisam majke mi protiv samo naucite i vozace sta je kruzni tok i kako se ponasat!!!!

 • dajte da vidimo prostorni plan Vrace… ovo je u zadnjih 10 godina treći ili četvrti, a svaki košta cca 300 tisuća KM

 • Vidim seljačine koje su protiv svega pa i kružnog toka..jadnici..pa Posušje već ima dva i to znatno ubrzava promet..ali oni koji se misle vrtit u prdekanu..

 • a šta ćemo mi koji s briga oćemo na trn? bola brada mi nareste dok se uključim u promet.vozi li itko dicu u klanac osim mene?pa to nema u PM kad se vraćam

 • Svugdje se u svijetu, gdje postoji imalo sanse , ukidaju semofori i stavljaju kružni tokovi. Sramota za Široki onakav ulaz u grad , i ona nova priključna traka šta je napravljena – izlaz prema Trnu, kad s ekolodvor radio je nigdje veze – Sigurnosni propisi i struka nepoznat pojam onom ko je to osmislio

 • A Sigurno se plaća održavanje ovih semafora, koji 70% godine ne rade.
  Dajte javno kda se kaže koliki su to novci koji se u vjetar bacaju. A kružni tok ne traži održavanja i uhljebina

 • vi što kritizirate parkirna mjesta po gradu, ti isti niti znaju parkirat, niti se pravilno ponašat u prometu…ako igdje ima većih seljaina u prometu kao i kod nas,…pola šb-ovaca nezna ni žmigavce koristi, kao da gorivo srču, pa crnjak koristit, parkirali bi i na drvo još da mogu itd…..žalosno brate….

 • Bojim se da će biti problema.Vezati kružni tok na zaobilaznicu. Bit će svašta. Bit će još teže prestrojit se prema Mostaru.Neka nam se Bog smiluje.

 • opa ponovo neka gradnja što se čudimo pa tu je kredit gospodine Kraljeviću a zar možete mirno spavati pored mnogih neispunjenih obećanja takvih je mnogo gazda i u firmama ali pogledajte oko sebe kombije djece centra marija naša nada pa razmislite što vam je prvo činiti NJIHOVA DUGOVANJA ISPLATITI MOLIM VAS

 • Ma Čista bezvezarija od ideje.kad neko putuje iz Mostara u Split znači na magistralnom putu u Širokom mora se odvrtiti na kružnom toku..Jedino je rješenje podvožnjak ili nadvožnjak bez semafora i kružnog toka samo Što puno košta.Što se tiče parkinga u gradu mogli su jednostavno riješiti podzemne garaže kad je cijela ulica bila iskopana a ulaz je mogao biti Između hotela i robne kuće koje bi se tada spojile u jedno a cijela ulica od hotela do mosta bi bila garaza

 • Što je s istočnim ulazom u grad .Kod nove škole na Lisama su potrebni ovi semafori što ih se planira uklanjat ??? Kad ?

 • Mislim da je pametnije urediti prilaz k školi na Pecari. Ono je strava. Kakva gužva nastane kad se djeca puste iz škole. Nitko nikoga ne poštuje, nigdje policajca, valjda se slikaju na mostu.

 • dajte kakav kružni tok? jednostavno popravite(ili stavite nove) semafore.Kružni tok bi radili 2godine kakv bi kaos nasto?!!

 • malo kasnim s komentarom al nema veze…neka mi objasni netko zasto u sredini ima nogostup i tko ce hodati po kruznom te kako misle da ce sleperi iz smjera mostara prolaziti kroz kruzni onako kad se pogleda nema teoretske sanse da prodje osim po nogostupu…kruzni tok je dobro rjesenje al je katastrofa odradjen. daj Boze da sam u krivu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.