Kruševo: Obilježavanje pogibije pripadnika HOS-a

U srijedu, 09. kolovoza obilježava se 31. obljetnica pogibije pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) u Kruševu kod Mostara.

Na današnji dan ubijen je zapovjednik HOS-a Blaž Kraljević te osam dragovoljaca koji su bili u njegovoj pratnji, a to su: Osman Maksić, Šahdo Delić, Ivan Granić, Mario Medić, Vinko Primorac, Gordan Čuljak, Marko Stjepanović i Rasim Krasniqi.

Obilježavanje obljetnice započelo je svetom misom u 08:30, a nakon toga uslijedilo je polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod spomen obilježja.

(www.jabuka.tv)

16 komentara

  • Niciju smrt ne treba slaviti ,pa ni njegovu ali covjek je bio protiv svog naroda i volio vise muslimane nego Hrvate ali posto mu je zena bila muslimanka i djeci je dao njihova imena a kad ti se zena pita u kuci sta drugo i ocekivat

  • 12.07.1992. ubijeno je devet pripadnika tzv. Armije BiH u selu Repovci. Mozda bi neki ljudi koji su bili bliski Kraljevicu mogli znati zasto su ubijeni i kakve veze to ima sa ubojstvom Kraljevica i ekipe.

  • Ima nas koji smo bili na izvoru informacija…zato šuti i ne laži ! Žao mi je jednog dana provedenog u lažima za nečije lopovluke itd.Dok su jedni ginuli drugi krali ,i bogatili se.Ima onaj gori čina je zadnja! Niko neće ništa ponijeti sa sobom .Jedino ono rutljina na sebi!

  • Žao mi je što se ovo dogodilo – Hrvati ubili Hrvate. Ali, što beče ovi Alijini jazavci? Zar oni nisu ubili Juku Prazinu? Zar oni nisu ubili generala Vladu Šantića? Zar nisu ubili Jozu Leutara? To za njih nije zličin, kao ni ubojstva hrvatskih policajaca kod Travnika itd. Nije za njih zločin ni postavljena bomba u Mostaru.Ma, mrš svi takvi u tri pm!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.