Kroz brigadu ”Kralj Tomislav” prošlo je više od 5.000 bojovnika

U povodu 28. godišnjice utemeljenja brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada, u ponedjeljak su, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ispred spomen obilježja u Tomislavgradu položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Vijence su položili predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Tomislavgrada i Hercegbosanske županije, Oružanih snaga BiH, općinski i županijski predstavnici vlasti te izaslanstvo MUP-a i Uprave za pitanje branitelja HBŽ-a.

Posted by TomislavNews.com on Monday, 6 July 2020

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je vojni kapelan fra Mario Ostojić nakon čega je u duvanjskoj bazilici održana misa.

Inače, godišnjica ratne brigade kralja Tomislava svake se godine obilježava u sklopu duhovno-kulturne manifestacije Dani sv. Nikole Tavelića koja je ove godine otkazana iz epidemioloških razloga, stoga je samo za vjernike organizirano služenje misa devetnica i misa za branitelje.

Kroz brigadu “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada, prema službenim evidencijama od 1992. do 1995. prošlo je više od 5.000 bojovnika, a o težini njihovog ratnog puta govori podatak od 117 poginulih.

POLOŽENI VIJENCI I UPALJENE SVIJEĆE KOD SPOMEN OBILJEŽJA U TOMISLAVGRADUZa sve poginule i preminule hrvatske…

Posted by TomislavNews.com on Monday, 6 July 2020

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.