Krišto podržala Ukrajinu i najavila da će BiH slijediti politiku EU

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto izrazila je potporu teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine tijekom susreta s veleposlanikom Vasiljem Kiriličem te najavila da će BiH nastaviti slijediti vanjsku politiku Europske unije i SAD-a oko sukoba u Ukrajini.

Istup Borjane Krišto (HDZ BiH) je posve suprotan stajalištima predsjednika Republike Srpske i čelnika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika.

On je ovoga tjedna nakon susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom podupro agresiju Rusije protiv Ukrajine, te se usprotivio sankcijama protiv Moskve.

HDZ BiH i SNSD su s probošnjačkim strankama okupljenima oko SDP-a BiH zajedno u državnoj vlasti, a njihovi dužnosnici čine aktualni saziv Vijeća ministara kojemu je čelu upravo Borjana Krišto.

Predsjedateljica Krišto je izrazila potporu Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. Naglasila je da se svi sporovi moraju rješavati mirnim putem, uz poštivanje temeljnih načela međunarodnog prava, stoji u priopćenju nakon njezina susreta s nerezidentnim veleposlanikom Ukrajine za BiH Vasilijem Kiriličem čije je sjedište u Zagrebu.

Predsjedateljica Vijeća ministara je istaknula kako će Bosna i Hercegovina sukladno preuzetim obvezama na europskom putu nastaviti usklađivati vanjsku politiku s Europskom unijom i svojim prijateljima SAD-om i Velikom Britanijom.

Foto: Vijeće ministara BiH

Najavila je kako će BiH nastaviti pružati potporu ukrajinskom narodu.

Prema priopćenju iz Vijeća ministara veleposlanik Kirilič se zahvalio na potpori Ukrajini te dodao kako je ukrajinski narod ohrabren potporom iz cijelog svijeta.

Tijekom susreta Krišto je izvijestila ukrajinskog diplomata kako Bosna i Hercegovina počinje provoditi teške reforme navodeći da su glavni vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine integracije u Europsku uniju i NATO.

I dok oko približavanja EU postoji načelna suglasnost svih stranaka i triju naroda u BiH, oko integracije u NATO savez nema konsenzusa upravo zbog protivljenja srpske strane u BiH.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Pa, evo, ponovo dokaz. Neka mi sada netko objasni, da SAD, EU ne iskoristava politicke predstavnike Hrvata u BiH za svoju globalnu imperialisticku agendu.

  • Što znači ulazak BiH u Eu i Nato.?…znači propast i iseljavanje….na primjeru Hrvatske možemo vidjeti…također znači i članstvo u WHO s kojom sve “države” svijeta upravo sklapaju ” pandemijski ugovor” a to znači da će ” cijepljenje” biti uz pratnju policije ako nećeš…jer postaje međunarodno pravo….sreća pa će se ta lažna unija raspasti jer puca….po šavovima. Bogu hvala.

  • Ova hadezeova tuka je u svom rodnom Livnu na zadnjim izborima od dvadeset tisuća punopravnih glasača dobila vjerovali ili ne samo devesto glasova.Eto, toliko vole livnjaci svoju tuku da su joj u Širokom i Ljubuškom nadopisali barem dvadeset tisuća glasova više nego što je za nju glasalo glasaća.Tuka..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.