Krišto: Mostarski sajam prilika za još bolju suradnju svih aktera

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, boraveći na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, kazala je kako je mostarski sajam jedna od najznačajnijih manifestacija u regiji koji je ujedno i prilika za još bolju suradnju svih aktera uključenih u njega.

Radi se doista o jednoj od najznačajnijih manifestacija, ne samo u državi, nego i u regiji. Prilika je to da se na jednom mjestu nađu državnici i visoki dužnosnici svih razina u BiH, ali i oni iz država regije. Sajam je prilika da s ovoga mjesta pošaljemo pozitivne poruke, poruke da tražimo rješenje za vrijeme u kojem se nalazimo, vrijeme kriza, vrijeme rata u Ukrajini. Moramo raditi na mjerama koje su dobre za sve narode i građane, napose u BiH, ali i u čitavoj regiji, poručila je Krišto.

Po njezinim riječima, zajednički cilj je stabiliziranje političkih prilika i u BiH i u regiji, a kroz susrete i organizaciju mostarskog sajma smo imali priliku obaviti naše bilateralne susrete, razgovarati o svemu onome što je obostrani interes svih nas.

Radimo na opću korist i dobrobit, stvaramo ambijent za unaprjeđenje poslovne klime i na taj način doprinosimo dobrom za sve narode, kazala je predsjedateljica Vijeća ministara BiH u izjavi za medije.

Pogledajte galeriju fotografija sa svečanog otvaranja 24. Mostarskog sajma

Kako je kazala, jedna od tema razgovora bili su i razni infrastrukturni projekti.

Što se tiče projekata, bilo da se radi o infrastrukturnim ili bilo kojim drugim projektima, ne vidim nijednog razloga zašto bi to bio problem. Sve što je interes bilo koga, bilo kojeg entiteta i na dobrobit njega (entiteta), mislim da je to prije svega interes BiH. Tako da smo se dotakli općenito o tim projektima. Moja intencija je da radimo uz međusobno uvažavanje, uz potporu svim projektima, svaki projekt koji je na dobro jednog naroda je dobro i za BiH, zaključila je Krišto.

Ljepša strana Sajma gospodarstva u Mostaru

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.