“Krimolovci” u svibnju zaprimili preko 500 prijava

Policijski službenici SIPA-e u svibnju 2019. godine registrirali su ukupno 505 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”, od kojih je osam bilo s korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je napravljeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljene su ukupno 72 prijave, od kojih je 21 korisna informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je napravljeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi sa opojnim drogama, zlouporabom službenog položaja, prostitucijom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 23 su proslijeđene na daljnje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U svibnju je primljena 21 povratna informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca”ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 52 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci”– 080 020 505, navodi u priopćenju SIPA.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.