Krenuo proces izrade orgulja za crkvu u Širokom Brijegu

Franjevački samostan i župa Široki Brijeg objavio je u utorak kako je krenuo proces izrade orgulja koje će biti postavljene u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Za spomen orgulje koje širokobriješki samostan gradi uz pomoć donatora zaslužna je majstorska orguraljska radionica Škrabl iz Rogaške Slatine iz Slovenije, o kojoj možete saznati nešto više OVDJE.

Proces izrade ovog vrijednog glazbenog instrumenta za kojeg je potrebno 18 mjeseci je kompleksan, a uključuje sklapanje orgulja u radionici, intoniranje, dopremanje u Široki Brijeg i ponovnu montažu.

Zahvaljujemo svim darovateljima, te pozivamo sve koji žele postati darovatelji da se uključe u ovaj projekt. Široki Brijeg će ovim instrumentom biti ubilježen kao mjesto koje ima jedinstven spomen instrument na svoju povijest, a isto tako i kao važno mjesto na glazbenoj karti ovih prostora, poručuju iz Franjevačkog samostana i župe Široki Brijeg.

Kako je ranije objavljeno, planirano je da spomen orgulje budu postavljene na kor širokobriješke crkve povodom 120. obljetnice izgradnje crkve i 80. godišnjice ubojstva hercegovačkih franjevaca.

Širokobriješka crkva dobit će velebne spomen orgulje

(www.jabuka.tv)

14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.