Kralju Charlesu dijagnosticiran rak

Britanskom kralju Charlesu III. dijagnosticiran je oblik raka, objavila je Buckinghamska palača u ponedjeljak.

Nije riječ o raku prostate, već je otkriven tijekom nedavnog liječenja uvećane prostate. Vrsta raka nije otkrivena, ali prema priopćenju palače, kralj Charles je u ponedjeljak započeo ”redovite tretmane”.

Buckinghamska palača navela je da kralj ostaje potpuno pozitivan u vezi s svojim liječenjem i raduje se povratku u potpuno javno djelovanje što je prije moguće. Svoje javne obveze će odgađati, a očekuje se da će tijekom liječenja njegovu ulogu preuzetu drugi visoki članovi kraljevske obitelji, piše BBC.

Nema dodatnih detalja o stupnju raka ili prognozi.

Kralj, koji ima 75 godina, vratio se u London iz Sandringhama u ponedjeljak ujutro, a palača je izjavila da je započeo liječenje kao pacijent izvan bolnice. Unatoč tome što će obustaviti javna događanja, Kralj će nastaviti s svojom ustavnom ulogom kao šef države, uključujući papirologiju i privatne sastanke.

Viđen je na crkvenoj službi u Sandringhamu u nedjelju, gdje je mahao okupljenima.

Prije više od tjedan dana kralj Charles je imao zahvat na prostati u privatnoj londonskoj bolnici. Kralj se odlučio javno govoriti o svom liječenju prostate s ciljem poticanja više muškaraca da obave pregled prostate, rekla je palača u to vrijeme. Navodno je bio oduševljen što je podigao svijest o toj temi, a web stranica NHS-a izvijestila je o porastu pitanja o uvjetima prostate.

(www.jabuka.tv | Foto: Samir Hussein/The Royal Family)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.