Kraljević o gospodarskim mjerama: Želimo pomoći gospodarstvenicima i ljudima bez posla

Prijedlog mjera za pomoć poduzetnicima i obrtnicima za vrijeme trajanja nesreće prouzrokovane pojavom koronavirusa usuglašene su između gradova i općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

U prijedlogu su sudjelovali gradovi Široki Brijeg i Ljubuški te općine PosušjeGrude.

A o svemu tome detaljnije je govorio gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević nakon konferencije za medije Županijskog stožera civilne zaštite ŽZH.

Mjere koje smo usvojili nisu se prije i brže mogle ni donijeti jer nema ni mjesec dana od kako su usvojene mjere stožera civilne zaštite županije. Pošto se najviše osjeti kriza na najnižoj razini vlasti i gdje se u svim segmentima života među ljudima osjeti kriza. Nas četvorica smo se sastali i htjeli smo donijeti nekoliko mjera i da one budu sinkronizirane,  da ne bi kasnije bilo zašto je u jednoj općini ovako a u drugoj onako. Kriza je jednaka u Posušju, Širokom Brijegu, Grudama i Ljubuškom. O svim tim mjerama raspravljat će se na gradskim odnosno općinskim vijećima i mi ćemo sa svoje strane nastojati pomoći da se ova kriza prevlada koliko može. Naravno ostat će tu posljedica,  ali želimo pomoći i gospodarstvenicima, ali i potrošačima, odnosno ljudima koji su ostali bez posla i plaća, rekao je između ostaloga Kraljević.

Dodao je kako se ove mjere najviše odnose na zanatske radnje, obrte i tvrtke koji nisu dijelili otkaze.

Opširnije pogledajte u videoprilogu portala Jabuka.tv.

Prijedlog mjera u ŽZH: Oslobađanje od plaćanja poreza, osiguranje minimalne plaće od 300 KM

(www.jabuka.tv)


44 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.