Kraljević: Iako je proračun manji, odlučili smo zaštititi socijalne kategorije

Proračun ŽZH za 2021. godinu, koji je u srijedu usvojila županijska skupština, iznosi 90.183.762 KM i za 1.737.232 KM je manji u odnosu na prošlogodišnji.

A ministar financija i dopredsjednik Vlade ŽZH Toni Kraljević, ističe da se unatoč činjenici da se u godini pred nama očekuju značajno manji prihodi, Vlada prilikom izrade proračuna odlučila zaštititi sve socijalne kategorije stanovništva, branitelje, poljoprivrednike i druge kategorije.

Također pronađen je način da se dodatno ojača obrazovni sustav, odnosno financijski olakša studentima i učenicima s područja ove županije. U prilog tome ide činjenica kako je samo za sufinanciranje prijevoza učenika izdvojeno 550.000 KM više nego u tekućoj godini, osigurana su i sredstva od 450.000 KM za nabavku udžbenika za učenike osmih i devetih razreda, što znači da će od iduće školske godine svi osnovnoškolci s područja ove županije imati besplatne udžbenike.

Prilikom izrade proračuna za narednu godinu nisu zaboravljeni niti studenti, te je tako na stavci tekući prijenosi za Sveučilište u Mostaru, Studentski centar u Mostaru, Zavod za odgoj i obrazovanje planirano 100.000 KM više nego u proračunu za 2020. godinu, izjavio je Kraljević.

Skupština ŽZH usvojila Prijedlog Proračuna ŽZH za 2021. godinu

(Fena)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.