Kožul nakon smjena u SIP-u: Koalicija na državnoj razini više ne postoji

Predrag Kožul
Kao i mnoge druge političke odluke koje se donesu u BIH, odluka o razrješenju starih i imenovanju novih članova SIP-a pojačala je političke tenzije u BiH.

Imenovanje članova SIP-a u Parlamentu BiH, s obzirom na način i trenutak odabran za realizaciju, jedan je od najozbiljnijih i najprizemnijih udara na opstojnost i integritet BiH u zadnje vrijeme. Ova nezakonita odluka je donesena upravo u trenutku kada su osigurani svi preduvjeti za provođenje zakonite procedure imenovanja članova SIP-a kojima je istekao mandat, rekao je Predrag Kožul, zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, komentirajući za Hrvatski Medijski Servis izbor novih članova SIP-a BiH od strane SDA, velikog dijela bošnjačkog bloka te SDS-a i PDP-a iz RS.

Kožul ističe da su “skinute zadnje maske” u pokušajima bošnjačkih političkih predstavnika u neustavnom preuređenju BiH.

Ovim su skinute i zadnje maske s planova bošnjačkih političkih predstavnika da preurede državu suprotno njenom ustavu. Iako je u pitanju nezakonita odluka, fokus bih zadržao na njenoj štetnosti po ukupne političke odnose, rekao je Kožul.

Politička kriza produbljena do dna

HDZ-ov državni parlamentarac kaže da se odlukom o izboru novih članova SIP-a politička kriza produbila na najvišu moguću razinu, upravo u trenucima kada državi prijeti usijanje migrantske krize te pandemija koronavirusa.

Ovom odlukom produbljuje se do dna politička kriza u BiH upravo u trenutku kada zemlji prijete dvije kataklizmične vanjske krize-migrantski val i pandemija koronavirusa. Zemlja koja se u svom punom kapacitetu teško može nositi s ovim dodatno je destabilizirana u vrijeme potrebe za najvišim stupnjem pripravnosti, organizacije i zajedničkog djelovanja, istaknuo je Kožul.

Koalicija više ne postoji

Sugovornik HMS-a smatra da koalicija koja je formirala Vijeće ministara BiH više ne postoji.

Koalicija koja je formirala Vijeće ministara više ne postoji. Otvoreno je pitanje tko će i kako donositi nužne i neophodne odluke na državnoj razini u sljedećim važnim i teškim danima. Otvoreno je pitanje kuda će i kako ova zemlja dalje, mišljenja je Kožul.

U SIP bi i član Komšićeva kabineta

Kožul pojašnjava da se ne radi samo o smjeni srpskih kadrova te da se radi na smjeni i hrvatskog člana SIP-a na čije bi mjesto trebao doći član kabineta Željka Komšića, drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Zastupnici HDZ-a BiH i SNSD napustili sjednicu nakon izbora novih članova SIP-a

Ova smjena je iz providnih taktičkih razloga samo kratkotrajno odgođena, smatra Kožul dodajući da je glava ove operacije SDA, a DF i srpska opozicija su samo prateći izvršitelji, rekao je Kožul za HMS.

Kapacitet SBB-a beznačajan

Komentirajući protivljenje SBB-a imenovanju novih članova SIP-a Kožul kaže da je parlamentarni kapacitet te stranke beznačajan istaknuvši ga, ipak, kao glas razuma.

Stav SBB, obzirom na njegovu snagu u parlamentu, je efemeran, iako ga treba istaknuti kao glas razuma, makar samo simboličan u ovom slučaju, kaže Kožul.

Državu ruše “patriote”

Dužnosnik HDZ-a BiH drži da je Dragan Mektić srpski pandan Željka Komšića.

Komšić, kao poželjni Hrvat, dobio je svog pandana u Draganu Mektiću kao poželjnom Srbinu, rekao je Kožul obrazlažući da je paradoks da ovo rade i državu ruše patriote, odnosno oni koji je deklarativno neizmjerno vole.

Kožul u zaključku citiraoEuripida:

Postoji Euripidova izreka koja kaže – kad je ljubav pretjerana ne donosi čovjeku čast i dostojanstvo.

Izetbegović: Odluka o smjeni u SIP-u je politički ispravna

(HMS/Branimir Galić)

21 komentar

 • eronet postavlja novi antenski stub kod punionice vode
  200 metara od vrtića u njivicama
  200metara od male škole
  200 metara od kožulove kuče
  jebi se i ti i koalicija

 • treba nesto istaknuti u ovom svemu Hrvata i Srba koji su spremni radit protiv interesa svog naroda mozes naci na svakom kutku, kako medju 2 mil Bosnjaka se nemoze naci neko da ce radit protiv njihovog interesa?
  kad ste vidili da neki Meho javno podupire podjelu i svak sebi??
  progutala bi ga noc istu vecer,to ti je ta razlika zbog cega njihova politika dozivljava uspjeh..

 • Mamu vam vaš vi iz hanze krrpanog masona pišete tekst i komentare ,plus minus po želji ,objavite ovo vi ne možete opstat u hrvatskom Širokom Brigu,idite prljava piskarala teška su vrimena slično početku fighta

 • Pogledadajte ove komentatoree Mehe, muje, sulje,fate, komsic, mesic, pusic i ostala protuhrvatska bagra, cim se otvori tema odmah pljuju po nasima, crna vremena dolaze ako ste oz naseg tabora ali tesko osim da ste otpad sugoslavije , Hrvat sigurno ne može ovako komentirati. Pazite se korone

 • Osim naših komentatora, mrzitelja svega hrvatskog, svakog normalnom zanima tko je clan, ako vas zanima samo povratak pa makar i male zloslavije, komsica i mektica i te kako zanima, jos bi zabranili da zanima nas Hrvate i da vam ostane zlocinacka bosnoslavija, E PA NECE MOCI. SVAKIM POTEZOM SARAJEVA MI SMO BLIŽE RASPADU OVE NAKARADNE TVOREVINE

 • Ovaj sto kaze za Baketa da je lopona, meni neki govore da si ti lopina , ja sve opet ne vjerujem, tko o cemu k..va o postenju. Tko moze covjeka nazvati lopovom a da mu nije dosudeno mozete li samo zamisliti na sta su takvi tipovi spremni. Mater me ucila, tko ce slagat taj ce i ukrast, tko ce ukrast taj ce i ubit. Dobro je znati tko su ti tipovi da nam ne bilo ko i cetrdeset pete, cisto da Hrvati imaju oprez od takvih.bb

 • Šta se on ima javljati, kao prvo rastjerao je svoje radnike, samo mu rodbina ostala, sve druge je rastjerao,
  Eto toliko drži do naroda i toliko ste mu bitni,
  Pametnom dosta

 • Anonimno
  13. ožujka 2020. u 15:00 ne branim nikoga niti napadam ali djela pokazuju to su činjenice progon zaposlenje i reci mi gdje njihova djeca i rodbina rade

 • Ja radim u privatnika i stor me briga gdje njegova djeca rade. Da sam na njegovom mjestu a vjerojatno i vi, isto bi ih zaposlili gdje imamo mogućnost i mislimo da je bolje. Budite posteni pa recite, da li bi vi da ste na njegovom mjestu zaposlili njegovo djete prije svoga. Je li činjenica da ne mozemo svi u drzavnu. Treba se boriti prije svega da u privatnim tvrtkama vrijede isti zakoni kao i u drzavnim, godisnji odmori, placeni praznici, bozicnica, otksz i ostalo. Moj poslodavac je posten čovjek ali treba one nepostene dovesti da moraju biti isti iako sve dolazi na svoje, potreba za radnicima je veća nego ikad

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.