Kosovski specijalci zauzeli branu na važnoj poziciji, Vučić stavio vojsku u pripravnost

Kosovski specijalci ROSU raspoređeni su jutros u neposrednoj blizini brane i umjetnog jezera Gazivode. Riječ je o strateški važnoj poziciji oko koje se spore Srbi i Albanci, a koja se nalazi u sjevernom dijelu Kosova pretežito naseljenom Srbima.

Kako doznaje Blic, akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca ROSU, koji su opkolili jezero i vezali Srbe zaposlene u hidroelektrani. Specijalci nose duge cijevi, a jedan dio ima fantomke, prenosi 24sata.hr.

Pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane. Kako navodi prištinski “Zeri”, “okružili” su umjetno jezero, a policijske snage su tamo “uveli” kroz Centar za razvoj ekologije i sporta.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je načelniku generalnog stožera Milanu Mojsiloviću stavljanje cjelokupne Vojske Srbije u stanje najviše borbene pripravnosti zbog napada albanskih specijalaca na Srbe na sjeveru Kosova. Kosovska policija tvrdi da je akcija provedena po nalogu zapovjedništva KPS-a iz Prištine i da će više detalja biti poznato kasnije.

Thaci obišao Gazivode

Kako javlja Fena, predsjednik Kosova Hashim Thaci je izjavio kako je danas imao čast prošetati po sjeveru Kosova, i čamcem obići jezero Gazivode, na granici Srbije i Kosova, te istaknuo kako je to dio teritorija Republike Kosovo.

Thaci je kazao kako je prilikom posjeta imao posebne emocije obilazeći ovaj dio Kosova. Kosovski predsjednik je rekao da rukovodstvo zemlje i on osobno kao predsjednik rade za novo, euroatlantsko, multietničko Kosovo.

Sreo sam se s nekim lokalnim Srbima a kojima sam u prijateljskom i srdačnom razgovoru popio kavu. Ja služim svim građanima Kosova, rekao je Thaci.

Zajedno sa Thacijem u posjetu jezeru Gazivode i prijelazu Brnjak su bili ministar financija Bedri Hamza, direktor Kosovske obavještajne agencije Spend Ahmeti i direktor Kosovske policije Rashit Xhalaj.

Kako je javila Agencija Beta, svi pripadnici ROSU su se povukli sa sjevera i vratili u svoje baze kada je Thaci završio posjet Gazivodama i Brnjaku.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Sto je to Vucic osvojio, oslobodio i koju je on bitku dobio. Lupeta, laje tko Seselj i nista vise i ne zna. Samo ih se nitko ne boji i nitko ih ne dozivljava.. Nikoga oni vise ne mogu uplasiti…

  • Vučić je kukavica kao i svi Srbi i povući će se brzinom svjetlosti. Srbija puca po svim šavovima i Kosovo je izgubljeno. Pitanje je sada kada će na red doći Vojvodina? Pa svi smo ovo prognozirali tamo negdje ’95, a za Kosovo još prije ’80-e. Komunisti što god dotaknu to pretvaraju u go’na. Tako će završiti i RH jer njome upravljaju komunisti, njih 96000 koji su utemeljili HDZ i preostali koji su raspoređeni po drugim strankama i strančicama. RH nema niti jednu domoljubnu, demokršćansku ili narodnu stranku. Tako je i u BiH, Srbiji, svim državama nastalim raspadom Yu tvorevine. Ovaj prostor postaje poligon za hot spot i postaje destinacija za migrante iz koje će EU, prije svega Njemačka, revitalizirati svoje stanovništvo. Vrijeme kršćanske Europe je prošlost i dolazi jedna nova islamska snaga.

    • Stavam je dragi ljudi smirite strasti vi i vucic okanite se gluposti vec se pomolite i pustite ljude svih nycija na miru dosta crne kronike zivot je kratak i brz btb.

  • Stavam je bog vas blagoslovio i vas i vucica smirite strasti i pustite jadne ljude na miru s tim glupim komentarima samo crnjak imali imalo normalnog zivota zar nismo dosta zavijeni u crno vec se pomolite i nepisite gluposti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.