Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobiva novog Amerikanca | Jabuka.tv

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobiva novog Amerikanca

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bi uskoro trebala dobiti pojačanje na poziciji playmakera u vidu Amerikanca Johna Robersona.

On će u Sarajevo doći 30. lipnja kako bi riješio papirologiju, upoznao se s izbornikom i osobljem KS BiH, a ako sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje izborniku Vedranu Bosniću tijekom sljedećeg ciklusa kvalifikacija.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Eniseya gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u ovoj ruskoj ekipi. Postizao je 14,5 poena u prosjeku, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je ,.6 asistencija u prosjeku, te dva skoka, 1,6 defenzivnih i 0,4 ofenzivna. Svom veoma dobrom napadačkom učinku je dodao i 2,6 izgubljenih, te 1,1 ukradenu loptu u prosjeku.

U karijeri je igrao u mnogim europskim klubovima poput Zlatoroga (Slovenija), Montheya (Švicarska), Sodertaljea (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Chalona i ASVEL-a (Francuska), te Eniseya (Rusija).

Ovaj 30-godišnji playmaker će na mjestu naturaliziranog igrača vjerojatno zamijeniti Alexa Renfroea koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu. Prije njega naturalizirani igrači u dresu reprezentacije BiH su bili DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant, te Terrel Castle.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: