Košarkaš Detroit Pistonsa dobio pravo nastupa za BiH

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) obavijestila je Košarkaški savez BiH da Luka Garza od početka svibnja ima pravo nastupa za seniorsku reprezentaciju BiH.

Član NBA ekipe Detroit Pistonsa će u nacionalnom timu BiH moći nastupati isključivo kao naturalizirani igrač, iako je KS BiH poduzeo sve kako bi imao mjesto u reprezentaciji kao domaći košarkaš, objavio je u srijedu Košarkaški savez BiH.

Zaista smo pokušali brojnim argumentima dokazati kako Garza zaslužuje imati status domaćeg igrača u reprezentaciji, umjesto da igra kao naturalizirani, za što je predviđeno samo jedno mjesto u rosteru. Međutim, FIBA je ocijenila da mu ne može skinuti takozvanu ”zvjezdicu”, koja označava naturaliziranog košarkaša u ekipi, zbog toga što nije imao bh. putovnicu prije 16. godine, govori glavni tajnik KS BiH Amer Čolan te dodaje:

Mi smo slali dokumentaciju koja potvrđuje da su Garzini roditelji još od 2008. godine slali zahtjeve i pokušavali za njega dobiti putovnicu BiH, ali su nekoliko puta odbijeni. To očito nije bilo dovoljno. No, dobra je vijest svakako da od sada možemo računati u reprezentaciji na igrača NBA kalibra kakav je naš Luka Garza.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.