Koronavirus u Hercegovini: Jedna osoba preminula, zabilježen samo jedan novi slučaj

U protekla 24 sata u Hercegovini je zabilježen samo jedan novi slučaj koronavirusa, a u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar preminuo je muškarac iz Mostara rođen 1935. godine.

Jedan novozaraženi registriran je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a nije naveo u kojem gradu.

Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke izvijestio je da su se od koronavirusa oporavile dvije osobe i to po jedna iz Širokoga Brijega i Ljubuškog dok novi slučajevi nisu registrirani.  U ŽZH je u protekla 24 sata testirano 35 osoba.

U samoizolaciji na području ŽZH nalazi se deset osoba, dok su dvije osobe izašle iz samoizolacije. Trenutno je aktivno pet slučajeva koronavirusa: Tri u Posušju te po jedan u Širokom Brijegu i Ljubuškom.

Na bolničkom liječenju u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar trenutno je sedam bolesnika, od kojih je jedan na invazivnoj i dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitaliziran je jedan bolesnik.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 212 uzoraka.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u utorak su u HNŽ-u su izdali dva rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 18 rješenja.

(www.jabuka.tv)