Koronavirus pokvario 100. rođendan Jože Manolića: Odgađam slavlje za bolja vremena

U nedjelju će Josip Manolić napuniti 100 godina i tim je povodom namjeravao organizirati proslavu tog svog jubileja, ali koronavirus je i njega omeo.

Datum mog rođendana ostaje isti, njega ne mogu promijeniti, u nedjelju ću imati 100 godina. Ali proslavu, nažalost, moram odgoditi za neko bolje vrijeme.

Poslao sam prijateljima pozivnice, ali zasad od toga nema ništa i svima ću im naknadno javiti novi termin, rekao je za Novi list Manolić koji ovih dana, kaže, uglavnom boravi kod kuće i pridržava se svih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Svi moramo ići u korak s mjerama što ih je država uvela. Dosta to oni dobro rade. Posebno je važno što otkrivaju zaražene i zatim prate sve njihove kontakte. Samo se tako može spriječiti daljnje širenje zaraze. To su, istina, policijske metode, ali su vrlo korisne u okolnostima kada nemamo još ni cjepiva ni lijeka, analizira Manolić, koji ima značajno iskustvo rada u represivnom aparatu.

Već dugo nije politički aktivan, ali pozorno prati sve što se događa i povremeno se oglašava u javnosti. Manolićeva je posljednja upečatljiva izjava bila prognoza da Kolinda Grabar-Kitarović ne može pobijediti na izborima za predsjednika Republike, prenosi Večernji.hr.

Inače, Manolić je rođen 22. ožujka 1920. u Kalinovcu pokraj Đurđevca.

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.