Korona-izvještaji za HNŽ i ŽZH

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula su dva bolesnika, žena iz Širokog Brijega rođena 1937. godine i muškarac iz Čitluka rođen 1964. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 54 bolesnika, od kojih je 12 na invazivnoj i 10 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 300 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 27: 16 iz Mostara, četiri iz Stoca, pet iz Čapljine i dva iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u ponedjeljak su izdali 55 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 665 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane su 64 osobe, od čega je pet retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirane su tri novozaražene osobe na prisustvo koronavirusa iz Ljubuškog dvije (jedna muška i jedna ženska) te Širokog Brijega jedna ženska osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se 16 osoba, iz Ljubuškog 13 te Širokog Brijega tri osobe.

U samoizolaciji nalazi se 129 osoba, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 114 osoba:

– Široki Brijeg – 55

– Ljubuški – 32

– Grude – 21

– Posušje – 6

(www.jabuka.tv)