Koristite Windows 10? Vaše korisničko ime i lozinka mogli bi biti na udaru hakera

Korisnici Windowsa već su navikli na različite sigurnosne propuste koji se s vremena na vrijeme otkriju u njihovom operativnom sustavu. U većini slučajeva Microsoft te propuste riješi sljedećom sigurnosnom zakrpom i korisnici mogu mirno nastaviti s radom.

No, posljednji sigurnosni propust trebao bi ozbiljno zabrinuti sve korisnike Windows 10. Naime, ovaj kritični propust daje mogućnost hakerima da ukradu korisničko ime i lozinku te tako bez problema preuzmu kontrolu nad samim računalom, ali i svim dokumentima koji su u njemu pohranjeni.

Propust se nalazi u programu za čitanje elektronske pošte Microsoft Outlook, a otkriva se u trenutku kad korisnik otvori e-mail poruku koja sadržava dokument u RTF formatu koji sadrži OLE objekte.

Međutim, ranjivima su se pokazali i Microsoftov Word 2007, 20120, 2013 i 2016 koje koriste i korisnici ranijih inačica Windows operativnog sustava.

Iz Microsofta su objavili kako se propust može jednostavno ispraviti instalacijom sigurnosne zakrpe, odnosno redovitim ažuriranjem operativnog sustava i programa iz paketa Office, prenosi Zimo.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.