Kordić: Potpora turističkim djelatnicima i europskoj BiH

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić dao je u srijedu punu podršku turističkim djelatnicama i svim djelatnostima koje su povezane s turizmom, ocijenivši nedopustivim da turizam u Bosni i Hercegovini bude taoc bilo čijih političkih interesa.

Naveo je kako Bosna i Hercegovina kao država usmjerena na proces integracije u Europsku uniju treba biti odgovorna u provođenju politika Unije, pa tako i kada je u pitanju vizni režim.

Apsolutno su neprihvatljivi događaji s posljednje sjednice Vijeća ministara BiH na kojoj se pod zajednički nazivnik dovodi liberalizacija bezviznog režima, koji je protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), i dolazak europskih turista u Bosnu i Hercegovinu, što je od presudnog značaja za turizam, kazao je mostarski gradonačelnik u izjavi za Fenu.

Ustvrdio je kako je temeljem ranijih analiza jasno vidljivo da je broj dolazaka turista iz trećih zemalja u odnosu na europske zemlje gotovo zanemariv.

S tim u vezi, naglašava, “nedopustivo je da turizam u Bosni i Hercegovini bude taoc bilo čijih političkih interesa“.

Grad Mostar je prepoznatljivo turističko odredište za sve one koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu i jasno podupiremo nastojanja turističkih djelatnika da ostvare prava koja zaslužuju. Oni su ti koji izravno doprinose razvoju i boljitku društva u cijelosti, istaknuo je Kordić.

Pritom je izrazio uvjerenje “kako svi u ovim izazovnim vremenima moramo biti opredijeljeni za pokretanje gospodarskih djelatnosti, kako bismo očuvali radna mjesta”.

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)


5 komentara

 • Naćelno odobravamo svaku podršku, ocjenu i opredjeljenost.

 • Kordicu koji turizam, o cemu vi??? Grad vam je prazan. Nema tko raditi i nema šta raditi u ovome gradu. Najveci turisti su ti migranti. Najveci potez skupstine sto nece proci zabrana pusenja u objektima. To vas nista ne kosta , a dajete lazno zadovoljstvo bjedi, eto samo sto niste rekli narkomanima da se drogiraju, a kriminalcima da se bave kriminalom. Onaj međed Martinovic prica kako nece proci zabrana pusenja, kako ga stid nije sto nije zavrsio da djeca ovoga grada imaju djeciji nadoplatak, ali neka se niko neuvrijedi tko nema djece ali međed Tomo Martinovic to nezna jer ih nema, on i njegova zena vole samo sebe i Bogom su dani da oni imaju 10.000km mjesecno, tako Željana i takvi. Sram vas bilo i vas i crkve što vas nečita sa Oltara.

 • Naravno, turizam je vazan. Moraju ljudi raditi i zaraditi za zivot da ne budu breme drzavi.
  Uvodjenje viznog rezima je glupost.
  Vakcinacija, dokaz o antitjelima ili negativan test je isto ok, kao sto ce ce biti i u EU zemljama.

 • ma koja Europska BiH???
  Kome vi to pričate? Europska BiH!

  Pa šta vi mislite da građani ove države ne posjećuju druge države? Da ne znamo vidjeti razlike?
  Uostalom možete na svim portalima,svako nekoliko, pročitati koliko smo ostali za Europom,a po mišljenju EU političara.
  20-50 godina!!! Dakle cijeli život smo iza naprednog svijeta.
  Kome vi više m..a pod bubrege?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.