Kordić o deponiji: Građani Mostara su taoci inicijative ”Jer nas se tiče”

U emisiji Grada Mostara ”Dobar dan Mostar” govorilo se o rješavanju problema deponije Uborak.

Gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je da su građani Mostara, njih 105.000, taoci inicijative ”Jer nas se tiče” navodeći da se sve pretvorilo u političke igre te da su se neki članovi spomenute inicijative politički aktivirali.

O problemu Uborka još su govorili ravnatelj Javnog poduzeća Deponija d.o.o. Mostar Mirhad Grebović i načelnica Odjela za gospodarsko, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara Amira Trbonja.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Za vrime juge cudnovato niko nije pisno sta god dase desavalo. Ako je vlast nakanila uzet nekome dva duluma zemlje , uzela je i niko ni abera. Sad stase god pravi odman se nadje neko sto mu nesto smeta. Ako je tvornica nemoj smrdice , zagadjuje okolis a onda e sto nema radni mjesta , sto nema pomoci od opcine itd. Ovu deponiju nebi pravio pa kad se pocnu dusit u smecu nek idju gradjani toj udruzi pa nek rasciste snjima. Ti Kordicu radi samo svoj poso i ostani covik koji jesi.

  • Pa doktore i gradonacelnice obecao si rijesiti problem peksinluka i zaraze uUborku kad si postao gradonacelnik cijelog Mostara ner samo zapadnog . Gradjani trpe i zbog laznih obecanja visoko pozicioniranih politicara. Sta bi sa gradnjom bazena obecanog pri prijemu Lane Pudar u Mostara. Ili nsu go nista nije nacionalni interesi HDZa. Budi objektivan kap sto si rekao kad si preuzeo duznost gradonacelnika, ili i sa tobom vlada Covic i Herceg

  • Ko je razlog zaista da gradjani budu taoci????? Ko je obecao rjesenje Uborka? Ko je slagao i nije jos rijesijo? Preispitaj se doktore!

  • Sto Marić i Milivojevic šute i ostali nista se ne pravi niti obnavlja na lijevoj strani mMostara gdje su većinom naseljeni srbi i bosnjaci. ZDZ ne priznaje uopste druge narode u gradu. Raspolažu novcem i dijele skoro sve po svojoj ličnoj volji. Mutavcima ostali nek i dalje šute. Gdje je pametna?? Barslije i njoj odgovara ne razvijenost i ne ulaganje u lijevu stranu Mostara. Ili je važno samo sebpokazatibda su na broju ko ovce u gradskom vijeću.

  • Naravno opet bi vi ko da sredite okolo i ostavite smetlje tu u Uborku umjesto nek nosi svak svoje gdje zna , nek prodaje svakako BiH uvozi smeće. Ne da niko blizu sebe smeće pa i oni. Mario uzmi ti malo u svoje dvorište napravi smještaj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.