Kordić: Izgradnja poddionice Mostar jug-Tunel Kvanj doprinijet će razvoju grada – Jabuka.tv

Kordić: Izgradnja poddionice Mostar jug-Tunel Kvanj doprinijet će razvoju grada

Predstavnici JP “Autoceste FBiH” održali su u utorak sastanak s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem kako bi se nastavio dijalog i partnerski odnos u svrhu izgradnje poddionice Mostar jug – Tunel Kvanj.

Tom prigodom predstavnici Autocesta FBiH-izvršni direktor za projektiranje i građenje Ešef Džafić, izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove Ivan Brkić i izvršni direktor za upravljanje i održavanje Marin Jelčić su gradonačelniku Kordiću prezentirali trasu autoceste na poddionici Mostar jug – tunel Kvanj kao i projekte izgradnje lokalnih prometnica i zahtjeva lokalne zajednice koji su ušli u “Zahtjev za projektiranje”.

Također, prezentirani su i dosadašnji rezultati eksproprijacije na ovoj poddionici.

Tijekom sastanka gradonačelnik Kordić je izrazio punu podršku izgradnji poddionice Mostar jug – tunel Kvanj kao projektu koji će značajno pridonijeti i razvoju grada Mostara i cjelokupne zajednice.

Razgovor je također bio usmjeren i na dosadašnju praksu potpisivanja Sporazuma o realizaciji projekata iz prijateljskog okruženja prilikom izgradnje autoceste na koridoru Vc.

Zaključeno je da će se isti takav sporazum potpisati i s Gradom Mostarom za vrijeme izgradnje poddionice Mostar jug – tunel Kvanj. Ovim sporazumom JP “Autoceste FBiH” pomažu lokalnim zajednicama na prostoru gdje se obavljaju radovi da lakše prebrode fazu intenzivnog građenja i da po okončanju posla sva infrastruktura bude vraćena u prvobitno stanje.

Inače, poddionica Mostar jug – Tunel Kvanj je duga 8,6 kilometara i tender za izbor izvođača provodi se po međunarodnim procedurama putem Otvorenog postupka s pretkvalifikacijom.

Izgradnja ove poddionice imat će višestruku koristi, poput poboljšanih usluga prijevoza, smanjenog prometa na lokalnim cestama, poboljšanog pristupa regionalnoj prometnoj infrastrukturi i turističkim središtima, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

(www.jabuka.tv | Foto: JP Autoceste FBiH)


2 komentara

  • Kordiću pričaš gluposti, prvo napravi ruglo ono ruglo u Mostaru, ceste su uzas, bolje bi bilo da nema asfalta.
    Tek sad vidim koliko ćeš ti doprinijeti Mostaru, mogli su tolike godine bez gradonačelnika, vjerujem da će biti isto i prije gradonačelnika i poslije. toliko o Mostaru i ciganluku!!

    • U svetom išćekivanju se priželjkuje izgradnja velebnog klerikalnog zdanja preko puta hotela Ere, pa da se potom turistićki osmisli možda neki zip line koji bi išao s vrha Huma, od Velikog Krsta nevrijednoga sluge, preko vrhova Velikog Tornja Maloga brata, sve do strpljivo blago išćekivajućega Hrama u rangu Koln Patrijaršije. Nazad pješke, po obećanom kvalitetnom asfaltu, koji će doći, sa vrhunskom signalizacijom, sve do Bunkera kulture, podno Dvora na zapadnom izlazu iz Prijestolnice kulture gdje je okrjepa za duh i tijelo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.