Konzum i HT zajedno pokreću novu mobilnu mrežu 'Jing'?

Poslovne ambicije najbogatijeg Hrvata ne poznaju granice. Nakon što je najavljen Agrokorov ulazak na maloprodajno tržište naftnih derivata, stiže još jedna slična vijest.

Konzum, najveći hrvatski maloprodajni lanac u vlasništvu Ivice Todorića i njegova koncerna Agrokor svoje poslovanje širi i na područje mobilne telefonije jer pokreće novu mobilnu mrežu, doznaje tjednik Lider iz povjerljivih izvora.

Mreža će se vjerovatno zvati “Jing” kako je njezino trenutačno kodno ime, a početni broj biti će 0977.

Konzumova mreža se razvija u suradnji s Hrvatskim Telekomom (HT) odnosno preko njihova brenda BonBon. “Jing” će biti “virtualni mobilni operater”, odnosno pružati će usluge preko HT-ove infrastrukture putem komercijalnog ugovora.
Pojedinosti s kojima će Konzum napadati konkurenciju još uvijek nisu poznate, a Liderov izvor kaže da se rado o sasvim novoj i drugačijoj vrsti usluge. Također, na tragu je već prije najavljene usluge “KMOBILE” koja je trebala biti pokrenuta s HT-om i EPH-om.

Niti iz HT-a kao ni iz Konzuma nisu imali komentara na upite oko nove Konzumove mreže. Liderov izvor kaže da se radi o “normalnom” širenju poslovnih aktivnosti kao što su to primjerice već učinili slovenski maloprodajni lanac Tuš ili engleski Tesco.
Nakon vlastite modne linije, benzinskih crpki i mobilne mreže – pitamo se što je sljedeće za Todorića i Konzum. (poslovni puls)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.